TikTok ulusal güvenlik problemi olarak kabul görmeye başladı

TikTok'u bir ulusal güvenlik tehdidi olarak ele almaya yönelik baskı, yalnızca bazı insanlar üzerinde de olsa işe yarıyor gibi görünüyor.

Bir Pew Araştırma Merkezi araştırması, Amerikalı yetişkinlerin %59’unun TikTok'u bir tehlike olarak gördüğünü ancak bu algının birinin hizmeti kullanıp kullanmamasına göre değiştiğini gösteriyor. TikTok kullanıcılarının yalnızca %9’u sosyal ağı büyük bir tehdit olarak görürken, kullanıcı olmayanların %36’sı da aynı şeyi düşünüyor. Toplamda, kullanıcıların %42’si hizmeti bir risk olarak görürken, kullanmayanların %65’i endişeli.

TikTok algısında yaşın da önemli bir rol oynadığını duymak sizi şaşırtmayacaktır. 30 yaşın altındaki kullanıcıların yalnızca %49’u TikTok'u bir tehdit olarak görüyor ancak bu rakamlar daha eski demografiyle daha da yükseliyor. 65 yaş üstü kişilerin yaklaşık %65’i TikTok konusunda endişeli ve bu grubun %46’sı onu kritik bir tehdit olarak görüyor. Bu algı da siyaset de bir etken. Liberallerin %49’u bu duyguyu paylaşırken, muhafazakarların %76’sı endişeli.

TikTok ulusal güvenlik problemi olarak kabul görmeye başladı

Pew, Amerikalı yetişkinlerin yaklaşık %64’ünün TikTok'un veri işleme uygulamaları hakkında en azından biraz endişeli olduğunu ekliyor. Rakamlar yine yaşa göre değişiyor. 30 yaşın altındakilerin sadece %54’ü böyle düşünürken, 65 yaşın üzerindekilerin %75’i endişeli.

Çalışma, Montana'nın eyalette TikTok'u yasaklayan bir yasayı yürürlüğe koyduğu sırada ve her iki büyük ABD partisinden politikacıların ulusal yasaklar talep etmesinden çok sonra yapıldı. Platform, çoğu federal cihazda zaten yasaklanmış durumda. Gerekçe de genellikle benzer. Yetkililer, TikTok'un ana şirketi ByteDance'in Amerikalı kullanıcıların verilerini Çin hükümetine iletebileceğinden veya Çin yanlısı propagandayı yaymak için algoritmaları etkileyebileceğinden endişe ediyor.

Threads, eşine az rastlanır bir başarıya ulaştı
WhatsApp yeni bir özellik olarak artık sticker’da önerebilecek
Apple Türkiye şaşırttı, yüzde yüz zam kullanıcıları isyan ettirdi
Sonraki Haber