TikTok reklamsız bir abonelik planı üzerinde çalışıyor

TikTok, reklamsız bir abonelik modeliyle uygulamayı daha karlı hale getirmenin yeni yollarını arıyor olabilir.

Bu sosyal medya platformları için yeni bir arayış değil. Snapchat'in Snapchat+'ı ve X'in Premium seçeneklerini tanıttığını gördük ancak bu, TikTok için yeni bir abonelik teklifi olacak.

TikTok'un abonelik planlarına dair ipuçları ilk olarak Android Authority tarafından fark edildi. Habere göre TikTok'un en son sürümü, kısa biçimli video uygulamasının kullanıcıları için reklamsız bir aylık abonelik planını test ettiğini gösteren yeni kod dizileriyle yüklü olarak geldi. Android Authority, kullanıcılara iki farklı plan seçeneği sunan bir ekranı ortaya çıkardı. Ücretsiz kalacak ve etkinliğinize göre kişiselleştirilmiş reklamlar içerecek standart seçenek veya ayrıca ayda 4,99 dolara mal olacak "Reklamsız" seçenek de var.

Şu an itibariyle TikTok'tan resmi bir açıklama gelmedi. Dolayısıyla, şu anda yalnızca sınırlı sayıda kullanıcıya açık olduğundan bunun yalnızca bir test olduğunu varsaymak yanlış olmaz. TikTok planı halka açıklayabilir veya bundan vazgeçebilir veya geri bildirimlere göre 4,99 dolarlık fiyat etiketini de değiştirebilir.

TikTok reklamsız bir abonelik planı üzerinde çalışıyor

TikTok'un etkileşimi ve geliri artırma çabası yeni bir şey değil ancak şirketin bu konuda biraz hız kazandığı görülüyor. Bu yılın başlarında TikTok, kullanıcılar, içerik oluşturucular ve işletmeler için birçok özellik sunan pazar yeri TikTok Shop'u tanıttı. Bu özelliklerden biri, içerik oluşturucuların ve işletmelerin bağlı kuruluş videolarını doğrudan kullanıcıların akışlarına bırakma seçeneğiydi. Bu, yeni reklamsız katmanın yalnızca TikTok tarafından sunulan reklamları kaldırabileceği ve etkileyicilerden veya onların pazarlama kampanyalarından gelen reklamları kaldıramayacağı anlamına geliyor.

Belki artık hepimiz "Bu uygulama nasıl hala ücretsiz?" diye sormayı bırakabiliriz. çünkü bu gidişle hiçbir sosyal medya uygulaması bir daha tamamen ücretsiz olmayacak.

X, etkileşimi ve geliri artırabilmek için içerik oluşturucularına servet ödüyor
Mete Gazoz Atatürk’süz Cumhuriyet paylaşımı yapanlara ayar verdi!
Nintendo Switch 2 en az PS4 kadar güçlü olacak
Sonraki Haber