TikTok da kapanıyor, sıra YouTube ve Twitter'da mı?

Türkiye'de Instagram'ın yasaklanması sonrasında yasak kararları hızla devam ediyor. Roblox'un sonrasında sıra TikTok'a gelecek gibi. Peki ama YouTube ve Twitter yani X de tehlikede mi?

Bildiğiniz gibi Instagram Türkiye'de yasaklandı. BTK tarafından engellenen platformun kısa süre sonra açılmasına kesin gözüyle bakılıyordu ancak maalesef ki Meta ile Türkiye arasında uzlaşma sağlanamadı. Hal böyle olunca da Instagram'a erişim yasağı devam etti. Ancak biz henüz Instagram yasağına uyum sağlayamamışken üst üste yasak haberleri gelmeye devam etti.

Dünya'nın en popüler oyun platformlarından birisi olan Roblox, Türkiye'de engellendi. Bu seferki gerekçe ise "çocuk istismarı" oldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kararın "çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması" sebebiyle alındığını söyledi.

TikTok da kapanıyor, sıra YouTube ve Twitter'da mı?

Roblox hakkında verilen karar daha yeni duyulmuşken sıranın TikTok'a da geldiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman tarafından yapılan bir açıklama, TikTok'un da yasaklanma ihtimalini güçlendirdi. Yayman, "TikTok meselesi, Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesidir. Milletimize sorulsa, bir kamuoyu araştırması yapılsa, milletin yüzde 90'ı TikTok'un kapatılmasını ister. Çünkü TikTok artık kendini de aşmış durumda ve etkileşim almak için yapılan paylaşımlar o kadar sakil, o kadar tuhaf, o kadar gerçeklikten kopuk ki bunları onaylamak mümkün değil. TikTok'un kapatılması, erişim engelinin getirilmesi noktasında bizim zaten komisyon olarak bir tavrımız yoktur, bu BTK'nın tavrıdır. Ama bana komisyon başkanı olarak sorsanız, siyaset milletle beraber yapılır. Milletimiz, TikTok'un kapatılmasını istiyor ve TikTok'un muhakkak titreyip kendine gelmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

TikTok'un kapanması sonrasında sosyal medya kullanıcılarının aklına sıra YouTube ve Twitter'da mı? sorusu gelmiş durumda. En azından şimdilik böyle bir durum söz konusu değil. Ancak ilerleyen süreçlerde Türkiye'deki sosyal medya uygulamalarının durumu hakkında herhalde kimse şimdiden net bir şey söyleyemez.

Instagram’dan sonra TikTok da kapanıyor, ilk açıklama geldi
Elon Musk, Türkiye’nin Instagram’ı kapatmasından memnun
Samsung Galaxy S25 Ultra tasarımı belli oldu
Sonraki Haber