TikTok, Amerika’da bir bölgede daha yasaklandı

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, yasaklarına bir yenisini daha ekledi.

New York City, hükümetin kendi sahip olduğu cihazlarda TikTok kullanımını yasakladı. Şehrin siber güvenlik departmanının yaptığı değerlendirmelere göre, TikTok'un kullanımı şehrin teknolojik ağı için güvenlik riski taşıyabilir.

New York şehrinin temsilcisi, The Verge'ye yaptığı açıklamada, şehir sakinleri için sosyal medya kullanımının güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. NYC Siber Komutanlığı'nın sürekli olarak şehrin verilerini koruma çabalarını sürdürdüğü belirtildi. Bu direktif, daha önce TikTok'un hükümet cihazlarında kullanımını kısıtlayan Amerika Birleşik Devletleri Ofis Yönetimi ve Bütçe Ofisi'nin yönergeleriyle de uyumludur. Son zamanlarda çıkan federal yasalar da bu uygulamaya karşı şehrin tavrını desteklemektedir.

Endişeler, uygulamanın Çinli teknoloji devi ByteDance ile olan bağlantısından kaynaklanıyor. Bu bağlantı, uygulamanın potansiyel gözetim amaçlı veri toplama olasılığını artırabilir. Ayrıca, ByteDance'ın diğer uygulaması CapCut aracılığıyla hassas veri topladığı iddiasıyla bir dava ile karşı karşıya. Bu tür endişeler Amerika'da birçok eyaletin TikTok'u hükümet cihazlarında kullanımını sınırlamasına neden oldu. Montana, bu uygulamayı eyalet genelinde yasaklama kararı aldı.

TikTok, Amerika’da bir bölgede daha yasaklandı

Afghanistan, Avustralya, Belçika, Kanada, Danimarka, Hindistan ve Yeni Zelanda TikTok'u tamamen veya kısmen yasaklayan ülkeler arasında. Hollanda'da, resmi bir yasak olmamasına rağmen, yetkililere kullanmaktan kaçınmaları öneriliyor. Norveç ise, hükümet cihazlarında TikTok kullanımını yasakladı ancak devlet memurlarının kişisel cihazlarda iş amaçlı kullanmalarına izin veriyor.

New York'un aldığı bu karar, TikTok'un güvenliği ve Çinli teknoloji şirketleriyle olan bağlantıları hakkındaki devam eden tartışmalara yeni bir boyut katıyor. TikTok, kullanıcı gizliliği ve güvenliği konusunda taahhütlerini sürdürmeye devam ederken, ByteDance ile olan ilişkisi ve olası Çin hükümeti etkisiyle birlikte, uygulamanın hükümet cihazları üzerindeki risklerin azaltılması için geniş kapsamlı önlemler alındı.

Tinder için önemli bir güncelleme geliyor
Twitter'a kimlik doğrulama zorunluluğu geliyor!
iPhone 16 Pro’nun rakibi Xiaomi 15 Pro fiyatıyla şaşırttı
Sonraki Haber