Tiktok 18 yaş altı kullanıcıları için yeni tedbirlerini duyurdu
Son zamanlarda Amerika’dan Avrupa’ya pek çok bölgede yoğun eleştirilere maruz kalan TikTok, bazı ılımlı adımlar atmaya devam ediyor.
Kısa video sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, 18 yaş altı kullanıcılar için varsayılan olarak bir saat ekran süresi sınırı getirdiğini duyurdu. Bu, Çinli devin gençlerin platformun beslemesinde sonsuz kaydırmaları konusundaki eleştirileri azaltmak için attığı en agresif adımlardan biri oldu.
60 dakikalık veya bir saatlik zaman sınırına ulaşıldığında, kullanıcı, platformdaki videoları kaydırmaya devam etmek için cihazdaki bir şifre girmesi gerekecek. Bu, sonsuz kaydırmaya bir tür engel yaratacak ve genç kullanıcıların dijital sağlığını güçlendirecektir.
TikTok'un güvenlik sorumlusu Cormac Keenan, şirketin genç kullanıcılar için belirlediği zaman sınırlarını belirlemek için Boston Children's Hospital'ın Dijital Sağlık Laboratuvarı'ndan araştırmacılar ve uzmanlara danıştıklarını söyledi. "Ne kadar ekran süresinin 'çok fazla' olduğu konusunda ortak bir görüş olmasa da hatta ekran süresinin daha geniş etkisi konusunda bile, gençlerin bağımsız olarak çevrimiçi dünyayı keşfetmeye başladıklarında ekstra desteğe ihtiyaçları olduğunu biliyoruz" dedi.
Bir saatlik ekran süresi sınırı özelliği, TikTok mobil uygulamasında varsayılan olarak etkinleştirilecek ve kullanıcı bu yeni özelliği uygulama ayarlarından devre dışı bırakabilecek. Yine de, özelliği varsayılan olarak etkinleştirmek ve kullanıcının özelliği devre dışı bırakmak için harekete geçmesini sağlamak, şirket için iyi bir hamle.
Tiktok 18 yaş altı kullanıcıları için yeni tedbirlerini duyurdu
TikTok, ayrıca ebeveyn veya vasinin TikTok hesabını bağlayıp kontrol ayarları yapmasına olanak tanıyan Aile Eşleştirme özelliğini güncelledi. Aile Eşleştirme, kelimeleri veya hashtag'leri filtreleme, özel günlük ekran süresi sınırı belirleme ve TikTok bildirimlerini özel bir takvime göre sessize alma gibi kontrolleri sağlıyor.
TikTok'un diğer sosyal medya platformlarıyla birlikte özellikle genç kullanıcılar üzerindeki uzun süreli kullanımın etkisi konusunda eleştirilerle karşı karşıya kaldığı bir dönemde bu gelişme gerçekleşti. Ayrıca, TikTok'un ana şirketi de Çin'deki bağlantıları nedeniyle ABD hükümeti ve diğerleri tarafından güvenlik endişeleriyle karşı karşıya kalıyor.