Threads rüzgarı çabuk dindi

Meta'nın Threads uygulaması, uygulamanın tüm zamanların en hızlı büyüyen uygulaması haline geldiği rekor kıran bir ilk haftadan sonra gerçekliğe geri dönüyor.

Analitik firması SimilarWeb’den alınan yeni veriler, tüm zamanların en hızlı büyüyen uygulaması olmasına rağmen, uygulamanın etkileşiminin o zamandan beri başlangıçtaki yüksek seviyelerinden düştüğünü gösteriyor.

SimilarWeb'in yeni bir raporuna göre, günlük aktif kullanıcı sayısı 7-14 temmuz arasında 49 milyondan 23,6 milyona düştü. Ve en yüksek etkileşimin görüldüğü bildirilen Amerika Birleşik Devletleri'nde, kullanım aynı zaman diliminde günde 21 dakikadan altı dakikaya kadar düştü.

Threads rüzgarı çabuk dindi

SimilarWeb, verilerinin yalnızca Android'in Threads kullanımına dayalı olduğu konusunda uyarıda bulunsa da, bulguları diğer şirketlerin bulgularıyla aynı çizgide. Piyasa istihbarat firması Sensor Tower, uygulamanın "lansmanından bu yana DAU'larda (günlük aktif kullanıcılar) ve kullanıcı etkileşiminde çift haneli bir düşüş yaşadığını" bildiren bir raporda etkileşimde benzer bir düşüş olduğunu bildirdi.

Threads’in azalan etkileşimi Twitter için iyi bir haber gibi görünse de, şirketin en son rakibi hakkında endişelenmek için hala birçok nedeni var. SimilarWeb'in Kıdemli İçgörü Yöneticisi David Carr'ın yazdığı gibi, Threads'in katılımının en azından bir kısmının Twitter'ın pahasına olduğuna dair "bazı işaretler" var. Threads'in genel kullanıma sunulduğu ilk iki tam gün olan perşembe ve cumada, twitter.com'a yönelik web trafiği bir önceki haftanın aynı günlerine göre %5 ve harcanan zamana göre Android uygulama kullanımı %4,3 azaldı. Ayrıca geçen yıldan bu yana "Twitter kullanıcı sayısının düşüşte olduğu" belirtiliyor.

TikTok kullanıcıların merakla beklediği yeniliği kullanıma sunuyor
YouTube Music yeni bir özellik üzerinde çalışıyor
Huawei yeni Watch GT serisini tanıttı, işte Türkiye fiyatları
Sonraki Haber