Snapchat kullanıcı sayısı 400 milyon kişiyi aştı

Sosyal medya dünyasının önemli isimlerinden biri olan Snapchat, kullanıcı sayısını arttırmaya devam ediyor.

Snapchat, sosyal medya platformları arasında sürekli yükselen bir popülariteye sahip. Özellikle gençler arasında büyük bir kitleye hitap eden bu platform, kullanıcı sayısında önemli bir artış yakaladı. 2023 yılının üçüncü çeyreği için açıklanan sonuçlara göre Snapchat'in günlük aktif kullanıcı sayısı 400 milyonu aştı. Sadece son çeyrekte 9 milyon yeni kullanıcı kazanarak toplam günlük aktif kullanıcı sayısını 406 milyona çıkardı. Bu, geçen yıla kıyasla yüzde 12'lik bir artış anlamına geliyor.

Snapchat'in bu başarısını elde ederken yaşadığı bazı zorluklar da oldu. Geçen yıl şirket, reklam gelirlerinde yaşadığı düşüş nedeniyle maliyetleri azaltma amacıyla personelinin yüzde 20'sini işten çıkardı.

Snapchat kullanıcı sayısı 400 milyon kişiyi aştı

Ancak bu zorlu sürecin ardından şirket, yeni ürün özelliklerini tanıtarak platformuna taze kan getirmeyi başardı. Son zamanlarda Snapchat, kullanıcılara içerik gömme özelliği sunan bir güncelleme yayınladı. Ayrıca yapay zeka destekli doldurma özellikleri de ekledi. Ancak Snapchat'in "Snap My AI" adlı sohbet robotunun çocuklarla nasıl iletişim kurduğu konusunda İngiltere'den eleştiri aldı.

Finansal sonuçlara gelirsek, şirket bu çeyrek için 1.19 milyar dolar gelir açıkladı. Bu, geçen yıla göre yüzde 5'lik bir artışa işaret ediyor. Snapchat, bu gelir artışını, aylık 4 dolar karşılığında abonelere özel ve deneysel özelliklere erişim sunan Snapchat+ abonelik servisine de bağlıyor. Şu anda bu premium servise 5 milyondan fazla kullanıcı abone.

Instagram'a şok suçlama!
Elon Musk, X'in gelecekte YouTube ve LinkedIn'e rakip olmasını hedefliyor
Samsung Galaxy S25 ailesinin batarya kapasitesi belli oldu
Sonraki Haber