Reddit'in ortalama günlük trafiği kesinti sırasında azaldı

Reddit'in gelecek API değişikliklerini protesto etmek için bu hafta başlarında 8.000'den fazla alt dizin 48 saat boyunca karardığında, eylemin platform üzerinde ani bir etkiye sahip olduğuna dair işaretler vardı.

Protestonun ilk gününün sabahı Reddit, mobil uygulamalarının yanı sıra masaüstü ve mobil web sitelerini etkileyen "büyük bir kesinti" yaşadı. Günler sonra, şirketin CEO'su Steve Huffman, birçoğu Reddit'i bugünkü canlı platform haline getirmek için sayısız boş zamanını mantıksız bulan mağdur kullanıcıları ve moderatörleri görevlendirmeye çalıştığı bir medya saldırısına girdi. The Verge ile yaptığı bir röportajda, "Bu deli insanlar, kızgınlar çünkü eskiden bedava bir şeyler alıyorlardı ve şimdi bunlar bedava olmayacak" dedi.

Ancak bu işaretlerin ötesinde, protestonun web sitesinin trafiği üzerinde ne kadarlık bir etkisi olduğunu söylemek zordu. Şimdi ise bir fikrimiz var. İnternet analitiği firması Benzer eb tarafından Engadget'e sağlanan verilere göre, etki küçük ama dikkat çekici oldu. 12 Haziran'da kesintinin başlamasından bir gün önce, Benzerweb, masaüstü ve mobil web istemcilerinde Reddit'e günlük 57 milyondan fazla ziyaret kaydetti. Protestoların ilk gününün sonunda günlük ziyaretler 55 milyonun altındaydı. Ardından, 13 Haziran'ın sonunda, Likeweb, Reddit'e günlük 53 milyondan az ziyaret kaydetti. Web sitesinin geçen ayki ortalama günlük hacmiyle karşılaştırıldığında, Reddit'in 13 Haziran'da aldığı 52.121.649 ziyaret %6,6’lık bir düşüşü temsil ediyordu.

Reddit'in ortalama günlük trafiği kesinti sırasında azaldı

Aynı zaman diliminde, Benzerweb, Reddit kullanıcılarının platformda geçirdikleri sürenin miktarında daha dramatik bir düşüş kaydetti. Protesto başlamadan önceki gün, web sitesindeki ortalama bir oturum yaklaşık sekiz dakika 31 saniye uzunluğundaydı. Bir gün sonra, bu ölçüm yedi dakika 17 saniyeye veya son üç yıldaki en düşük istatistiğe düştü.

Günlük trafikte geçici bir düşüşün Reddit'in kısa vadeli beklentilerini etkilemesi pek olası değil. Ancak birçok subreddit şirketin planlarını protesto etmeye devam ettiğinden ve liderler moderatörlerle ilişkisini değiştirebilecek politika değişikliklerini tasarladığından, platform günlük aktif kullanıcılarda yavaş ama kademeli bir düşüş görebilir. Reddit'in planlanan halka arzından ve sonrasından önce bunun iyiye işaret etmesi de pek olası değil.

WhatsApp, Sanal Gerçeklik başlıklarına ilişkin çok önemli bir adım atıyor
Google açıkladı! Bir devir sona eriyor!
Özelliklerini duyan soğuyor, Galaxy Ring hayal kırıklığı olabilir
Sonraki Haber