Meta’nın yeni uygulaması Twitter’ı sırtından vuracak!

Son zamanlarda tartışmalara sebep olan pek çok girişim ile adından bahsettiren Twitter’ın en ciddi rakibi Meta’nın yeni uygulaması Threads olabilir.

Meta'nın Twitter'a benzer bir uygulama geliştirdiğini ortaya çıkaran Alessandro Paluzzi isimli bir yazılım geliştirici, erken saatlerde bu durumu Twitter hesabından duyurdu. Ancak bu uygulamanın Google Play Store'da yayınlandığına dair bilgi bir hata sonucu olmalı çünkü uygulama şu anda mevcut değil.

Paluzzi, kullanıcıların Instagram hesaplarıyla giriş yapabildiği ve takip ettikleri hesapların listesini gösteren bir ekranı paylaştı. Bu uygulamanın ekran görüntülerini kontrol edildiğinde Threads'ın Twitter'a benzer özellikler gösterdiği gözlemlenebilir. Yeni bir gönderinin karakter sayısını gösteren, çeşitli eklemeler yapmaya olanak tanıyan bir ataşman sembolü olduğu görülüyor. Gönderiler incelendiğinde, beğenme, paylaşma, yanıtlama gibi tanıdık ikonlar ve kullanıcıların profil resimlerinin yuvarlak bir biçimde gösterildiği görülüyor. Hatta Instagram'ın Twitter benzeri mavi onay işaretleri dahi bu platformda yer alıyor.

Meta’nın yeni uygulaması Twitter’ı sırtından vuracak!

Threads, "Proje 92" adı altında Ocak ayından bu yana Meta'da geliştiriliyor. The Verge, bu projenin adını doğruladı ve Meta'nın ürün başkanı Chris Cox'un bir iç toplantıda, "Duyumlarımıza göre, bu platforma ilgi duyan yaratıcılar ve kamusal figürlerle iletişim halindeyiz" şeklindeki sözlerinden yola çıkarak Threads hakkında daha detaylı bilgiler elde etti.

Bu duyum, Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg ile Twitter'ın CEO'su Elon Musk arasında gerçekleşebilecek bir "kafes maçı"nın tetikleyicisi oldu. Cox'un açıklamasının Musk'a ulaştığı bilgisinin yayılmasının ardından, Zuckerberg'in bir "kafes maçına" hazır olduğunu tweetlemesi, Musk'ın teklifi kabul edip etmeyeceği hakkında spekülasyonları artırdı.

Meta, Threads için resmi bir yayın tarihinin ne zaman olacağını henüz açıklamadı, ancak uygulamanın Google Play Store'da görülmesi, yayın tarihinin yakın olduğuna işaret ediyor. Meta'ya konu hakkında bir yorum yapmaları için ulaştık.

WhatsApp tasarımı tamamen değişiyor! İşte yeni WhatsApp!
Bluesky, Twitter'dan çok sayıda katılım geldiği için kayıt işlemlerini geçici olarak durdurdu
Otomobilde kabus geri dönüyor, sıfır stokları tükendi
Sonraki Haber