Meta, Instagram ve Facebook kullanıcıları için ücretli doğrulama dönemine geçti

Sosyal medya dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Meta, hem Instagram hem de Facebook kullanıcıları için ücretli doğrulama dönemini duyurdu.

Meta, eski adıyla Facebook, 2004 yılında Mark Zuckerberg tarafından kurulmuş bir sosyal medya şirketidir. Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi çeşitli platformlarıyla 2.8 milyardan fazla aylık aktif kullanıcısıyla Meta, dünyanın en büyük sosyal medya şirketlerinin de başında gelmektedir. Mark Zuckerberg, bugün Instagram kanalında şirketin ücretli doğrulama programının artık Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılabileceğini duyurdu.

Meta Verified'a kayıt olanlar, Facebook ve Instagram'da mavi doğrulama rozeti, "önceden korunma özelliği" ve müşteri desteğine doğrudan erişim gibi imkanlardan yararlanacak. Program, web üzerinden ayda 12 dolar ve iOS veya Android kullanıcıları için ayda 15 dolar ücret karşılığında sunulacak. Aboneler ayrıca her ay Facebook yaratıcılarına bahşiş verebilmek için kullanabilecekleri yıldızlar ile birlikte Hikayeler ve Reels için ekstra etiketler alacaklar.

Meta, Instagram ve Facebook kullanıcıları için ücretli doğrulama dönemine geçti

Avustralya ve Yeni Zelanda'nın aksine, ABD'deki Doğrulanmış aboneler uygulamanın bazı bölümlerinde hemen artan görünürlük elde etmeyecekler. Meta sözcüsüne göre, şirket, bu özelliğin değerini daha da keşfetmek ve kullanıcı geri bildirimlerinden öğrenmek için zaman ayırıyor ve Avustralya ve Yeni Zelanda dışındaki genişlemeyi düşünmeden önce bunu değerlendirecek. Programı test etmeye devam ederken, Meta, Doğrulanmış'a eklenebilecek diğer özellikleri keşfetmeyi amaçlıyor.

Meta'nın doğrulama programı, Twitter Blue'dan farklı, çünkü Instagram ve Facebook kullanıcılarının hesap adı ve fotoğrafıyla eşleşen hükümet tarafından verilen bir kimlik kartı sağlamaları gerekli. Ek uygunluk gereksinimleri arasında 18 yaş veya üstü olmak ve iki faktörlü kimlik doğrulama etkinleştirilmiş olması da yer alır.

Twitch'te büyük deprem! Bunu kimse beklemiyordu
TikTok yasaklanmaya devam ediyor!
Kalp krizi riskini azaltacak beş basit önlem
Sonraki Haber