iOS kullanıcıları için Twitter Blue dönemi resmen başladı

Popüler sosyal medya platformu Twitter, bir süredir mavi tik çevresinde dönen tartışmalardan sonra aylık 8 dolar karşılığında abone olunabilen Twitter Blue projesini hayata geçirdi.

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra, gündeme çok farklı şekillerde gelmeye başlayan Twitter, son olarak sadece belirli kişilere verilen ve alması çok zor olan mavi tik özelliğinin yeni kullanımı konusuyla isminden bahsettirmişti. Elon Musk tarafından yapılan açıklamalarda “elitlerin dönemi bitti, bundan sonra isteyen herkes kullanabilecek” tarzı söylemlerle duyurulan mavi tik projesi, tüm tartışmalara rağmen geçtiğimiz gün itibariyle iOS kullanıcılarının beğenisine sunuldu.

Bundan sonra isteyen her Twitter kullanıcısı, aylık 8 dolarlık bir ödeme karşılığında Twitter Blue abonesi olarak isminin yanına mavi tiki yerleştirebilecek. Üstelik bu abonelik paketinin tek avantajı bu kadar da değil. Bilindiği üzere Twitter Blue, birtakım özellikleri bünyesinde bulunduran avantajlı bir Twitter abonelik sistemi. İşte bu sayede, aylık 8 dolar ödeyen kullanıcılar bu avantajlardan da yararlanabilecekler.

iOS kullanıcıları için Twitter Blue dönemi resmen başladı

Örneğin Twitter Blue kullanıcıları, standart kullanıcılara göre %50 oranında daha az reklam görecek, attıkları tweetleri yarım saat içerisinde tam 5 defa düzeltebilecek veya istemeleri halinde henüz kimse görmeden bu tweetleri geri alabilecekler. Bu özelliklerin yanı sıra daha uzun videolar yükleme ve yeni özelliklere herkesten önce kavuşma gibi ayrıcalıkların olduğunu da tekrar hatırlatalım. Son olarak paketin satış sayfasında “Kısa bir süre için geçerli teklif” ibaresinin bulunması, önümüzdeki günlerde bu abonelik sisteminin fiyatında bir zam olabileceği manasına geliyor olabilir.

Twitter mavi tik sayısını 2'ye çıkartıyor! Biri parayla, diğeri ise...
Instagram Web için beklenen geliştirme yayınlandı
Samsung Galaxy S25 Ultra tasarımı belli oldu
Sonraki Haber