Instagram’a giriş yapmak için kesin çözüm, erişim engeline takılmayın

Instagram erişim engeli sonrası, bu sosyal medya kanalına nasıl erişileceği de soru işareti haline geldi. İşte çözümü.

Bilindiği üzere an itibariyle ülkemiz sınırları içerisinde Instagram’a girmek mümkün değil. En azından klasik yöntemlerle. İsmail Haniye’nin öldürülmesi üzerine yapılan paylaşımlara Instagram sansür uygulamaya başlamıştı. Bu sansür yüzünden Türkiye’den Instagram erişimine sınırlama kararı getirildi.

Bilindiği üzere İsmail Haniye pek çok ülkede terör örgütü olarak kabul edilen Hamas’ın üst düzey yöneticilerinden biriydi. Instagram bu sebepten ötürü Haniye paylaşımlarına sansür uygulama kararı aldı.

Türkiye ise Haniye’yi bir milli kahraman olarak görüyordu. Hamas’ın da terör örgütü değil bir kurtuluş örgütü olduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından vurgulanmıştı. Durum bu şekilde olunca Türkiye reste rest diyerek sansür uygulayan Instagram’a erişim engeli koydu.

Instagram’a giriş yapmak için kesin çözüm, erişim engeline takılmayın

Peki mevcut şartlarda Instagram’a erişmek mümkün mü? Elbette mümkün. Bilindiği üzere ülkemizde yasaklı sitelere girmek için VPN uygulamaları kullanılıyor. Yapmanız gereken tek şey telefonunuza bir VPN uygulaması indirerek, Instagram’a gireceğiniz zaman bu uygulamayı aktif hale getirmek.

VPN uygulamaları genel olarak ücretsiz. Size reklam izleterek 15 dakikalık erişim imkanı veriyorlar. Takribi olarak 2 dakika reklam izlediğinizde 1 saatlik erişim hakkınız oluyor. Yani makul bir çözüm diyebiliriz.

Elbette telefonunuzun DNS ayarlarını manuel değiştirerek de uygulamaya giriş yapmanız mümkün. Fakat bu biraz uğraştırıcı olduğundan en basiti VPN uygulaması ile Instagram’a giriş yapmak olacaktır.

Instagram erişime kapatıldı, işte sebebi
Melis Sezen yine rahat durmadı, bu sefer motorun üzerinde dans etti
Samsung Galaxy S25 Ultra tasarımı belli oldu
Sonraki Haber