Instagram yeni özelliğini duyurdu

Popüler sosyal medya platformu olan Instagram, video notlar olarak isimlendirilen yeni özelliğini duyurdu.

Sosyal medya devi Instagram, video notlar özelliğini platforma eklemeye hazırlanıyor. WhatsApp'ın ardından bu kez de Instagram kullanıcıları, yakında platformun "Notlar" özelliğinin video versiyonunu deneyimleyebilecekler. Ancak, bu yeni özellik WhatsApp'taki video mesajlaşmadan farklı bir yaklaşım sunacak gibi görünüyor.

Gelen bilgilere göre, Instagram'ın yeni video mesajlaşma özelliği, mevcut "Notlar" bölümünün bir uzantısı olarak sunulacak. Kullanıcılar, mesajlar bölümünün üst kısmında yer alan "Notlar" bölümü aracılığıyla bu yeni özelliği kullanabilecekler. Benzer şekilde Hikayeler bölümünde veya Notlar bölümünde olduğu gibi, ekledikleri videolar da 24 saat boyunca bu alanda görülebilecek.

Instagram yeni özelliğini duyurdu

Bu yeni özelliğin "notlar"ın video versiyonu olarak adlandırılmasının sebebi, kullanıcıların kısa ve öz videolarla iletişim kurabilmesine olanak tanıması. Kullanıcılar, günlük yaşamlarından kesitler, ilgi çekici anlar veya düşüncelerini bu kısa videolarla paylaşabilecekler. Bu da platformun daha dinamik ve anlık bir iletişim deneyimi sunmasına yardımcı olacak.

WhatsApp'taki video mesajlaşma özelliğiyle karşılaştırıldığında, Instagram'ın yeni yaklaşımı daha hafif ve eğlenceli bir anlayışı yansıtıyor gibi görünüyor. Kullanıcılar, metin tabanlı bir ileti yerine anında ve etkili bir şekilde duygularını ve düşüncelerini videolarla ifade edebilecekler. Bu da platformun kullanıcıların yaratıcılığını daha geniş bir yelpazede ortaya çıkarabileceği bir alan sunmasına olanak tanıyabilir.

Üzgünüz, artık X'te Elon Musk'ı (veya başka birini) engelleyemeyeceksiniz
Elon Musk şimdi de Twitter’ın (X) tasarımını değiştirecek
Otomotiv sektöründe büyük panik, sektörün yüzde 50'si işten çıkarılabilir
Sonraki Haber