Instagram Web için beklenen geliştirme yayınlandı

Geçen yıldan itibaren web uygulamasından paylaşımlara izin vermeye başlayan Instagram, masaüstü uygulamasında değişiklikler yapmaya devam ediyor.

TechCrunch'ın haberine göre, gelen en son güncelleme, mobil uygulamanın daha büyük bir sürümü gibi görünmek yerine büyük ekranlar daha iyi uyarlanmış kullanıcı dostu bir arayüz sunuyor.

Instagram Şefi Adam Mosseri, web güncellemesini dün açıklanan yeni uygulama içi zamanlayıcı ile birlikte duyurdu. Yayınladığı videoda, "Birçok insanın web'i çoklu görevler için kullandığını biliyoruz ve Instagram'ın çevrimiçi olarak olabildiğince harika bir deneyim olmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi. “Dolayısıyla web uygulamamız artık daha hızlı ve kullanımı daha kolay. Tamamen büyük ekranlı monitörlerden yararlanmak için tasarlandı.”

Instagram Web için beklenen geliştirme yayınlandı

Görselde de görülebileceği gibi ana sayfa, arama, keşfetme, mesajlar ve bildirim menüleri, ekran boyutuna bağlı olarak simgelere dönüşen yan raya taşındı. Profil, öneriler ve daha fazlası sağda yer alırken hikayeler en üstte gösteriliyor. Herhangi bir menü seçeneği seçildiğinde menü çubuğu solda görünmeye devam ediyor ve  bu gezinmeyi daha hızlı ve kolay hale getiriyor.

Yeni arayüz, Instagram'ın web'de kullanımını kolaylaştırıyor, ancak 9to5Mac'in de hatırlattığı gibi özel bir iPad uygulamasından hala haber yok. Bu yılın başlarında Mosseri, iPad’in kendisine özel bir Instagram uygulamasına konu olabilmesi için "yeterince yaygın olmadığını" söylemişti. Fakat şimdi en azından, daha iyi bir deneyim için bunun yerine web sürümünü kullanabilirsiniz.

Instagram'dan fenomenlere özel uygulama
YouTube Shorts için önemli yenilik
iPhone 16 Pro Max şarj performansıyla komik duruma düştü
Sonraki Haber