Instagram ücretli bir özellik üzerinde çalışıyor!

Instagram, tersine mühendis Alessandro Paluzzi tarafından görülen koda dayalı olarak çıkan söylentilere göre kullanıcılara ücretli doğrulama sunma olasılığını düşünüyor olabilir.

Geliştirici, TechCrunch ile uygulamanın kodunda

"IG_NME_PAID_BLUE_BADGE_IDV" ve "FB_NME_PAID_BLUE_BADGE_IDV"

yazan satırları gösteren ekran görüntülerini paylaştı. Kodda açıkça "ücretli mavi rozet" yazıyor ve bu büyük olasılıkla platformdaki doğrulanmış kullanıcıların alacağı mavi onay işaretlerine atıfta bulunuyor. FB ve IG, Facebook ve Instagram'ın kısaltması; bu, Meta'nın kullanıcıları platformlar arasında bir ücret karşılığında doğrulamayı düşündüğü anlamına gelebilir. TechCrunch'ın belirttiği gibi IDV de  "kimlik doğrulaması" için bilinen bir kısaltma. Paluzzi, BeReal benzeri bir özellik ve Instagram'daki uygulama içi zamanlayıcı dahil olmak üzere geçmişte çok sayıda yayınlanmamış özelliği ortaya çıkardı.

Buna ek olarak, geliştiricinin ayrıca yeni bir abonelik türüne atıfta bulunan bir kod keşfettiği  de bildirildi, ancak şimdilik bunun ücretli doğrulamayla doğrudan bağlantılı olup olmadığı belli değil. Twitter Blue, bildiğiniz gibi, ayda 8 ila 11 ABD Doları arasında değişen bir abonelik hizmeti sunuyor ve kullanıcılara bazı deneysel özelliklerle birlikte web sitesinin doğrulanmış onay işaretine erişim sağlıyor.

Instagram ücretli bir özellik üzerinde çalışıyor!

Ücretli doğrulama sunmak, Elon Musk'ın Twitter'ı devraldıktan sonra attığı ilk adımlardan biriydi ve hamle Blue'yu müstakbel aboneler için daha çekici hale getirdi. Bununla birlikte, şirket, rastgele kullanıcıların şirketleri ve yüksek profilli kişilikleri taklit etmesini önlemek için güvenlik önlemleri uygulamadığı için lansmanı tam anlamıyla bir felaketti.

Meta gerçekten ücretli doğrulama geliştiriyorsa, Twitter'ın hatasını tekrarlamamanın bir yolunu bulması gerekiyor. Özellikle de Instagram kullanıcıları, uygulamada mavi bir rozet almanın şu anda ne kadar zor olduğunu göz önünde bulundurarak profillerini doğrulamak için uğraşmaya istekli olmayabilecekken.. Instagram doğrulaması için karaborsa bile bulunuyor ve insanlar adlarının yanında mavi bir onay işareti almak için on binlerce dolara kadar para ödüyor. TechCrunch, Meta'nın Paluzzi'nin keşfi hakkında yorum yapmamayı seçtiğini söylüyor, bu nedenle şirketin gerçekten ücretli doğrulama üzerinde çalışıp çalışmadığı henüz kesin değil.

Apple ve Google'dan TikTok'u uygulama mağazalarından yasaklamaları istendi
Twitter kullanıcılarına müjde! Tweet atarak para kazanma dönemi başlıyor!
Nintendo Switch kullanıcılarına müjde, iki yeni oyun daha geliyor
Sonraki Haber