Instagram spam mesajlar için geç de olsa adım atma kararı aldı

Instagram, DM gelen kutunuzu doldurmayı zorlaştırıyor. Sosyal ağ, diğer şeylerin yanı sıra, bunlara uymadığı takdirde gönderenleri tek bir mesajla sınırlayan daha sert DM istek politikaları başlatıyor.

Yeni bir şey gönderebilmeleri için sohbet isteğini kabul etmeniz gerekecek. DM istekleri artık metinle de sınırlı. Diğer bir deyişle spam gönderenler fotoğraf, video veya sesli mesaj gönderemeyecek.

Şirket, haziran sonunda yeni DM kısıtlamalarını test etmeye başladı. Şirket, istenmeyen anahtar kelimeler ve emoji içeren mesajları gizleyen bir "Gizli Sözcükler" aracı da dahil olmak üzere spam ile mücadele etmek için bazı araçlara zaten sahip. Ayrıca artık dolandırıcılık ve spam için filtreler de var. Ayrıca DM isteklerindeki ani artışlara karşı da koruma sağlayabilirsiniz ancak bu, ara sıra spam gönderenlerin ulaşmasını engellemeyecektir.

Instagram spam mesajlar için geç de olsa adım atma kararı aldı

Instagram, hamleyi özellikle kadınlar için bir güvenlik önlemi olarak nitelendiriyor. Firma, TechCrunch'a kadınların DM'lerinde sık sık istenmeyen çıplak fotoğraflar aldıklarını açıklıyor. Bu, tacizcilerin kaba metin göndermesini engellemese de uygulamayı etkili bir şekilde durduracak.

Bu güncelleme, ana şirket Meta'nın, özellikle gençler için kötüye kullanım karşıtı önlemlerini iyileştirmesi için politikacılar ve eleştirmenlerin baskısıyla karşı karşıya kalmasının ardından geldi. Bir ABD Senato tasarısı, örneğin, sosyal medya uygulamalarını kullanmak isteyen gençler için ebeveyn onayı gerektirirken, Arkansas eyaleti kısa süre önce yaş doğrulaması gerektiren bir yasa çıkardı. Bunlar, taciz karşıtı politikalarının bazı demografik bilgileri korumak için her zaman yeterli olmadığına dair uzun süredir devam eden endişelerin bir sonucu. Bunun gibi çabalar teorik olarak Meta'nın suiistimalin geçmesine izin verdiği bazı şikayetleri ortadan kaldırıyor.

Facebook'un akıllı gözlük hamlesi elinde patladı
Horizon Worlds'te UFC deneyimine hazır olun
Otomobilde kabus geri dönüyor, sıfır stokları tükendi
Sonraki Haber