Instagram ne zaman açılacak? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıkladı

BTK tarafından engellenen Instagram erişimi ne zaman açılacak? Bu konu merak edilirken açıklama en yetkili ağızdan; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi.

Bildiğiniz gibi Türkiye'de Instagram'a erişim resmen engellendi ve de bu karar alınalı 24 saat geçti. Peki ama Türkiye topraklarında Instagram'a giriş ne zaman serbest hale gelecek? Bir başka deyişle Instagram ne zaman açılacak? Sosyal medya kullanıcıları bu sorunun yanıtını merak ederken konuyla ilgili açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi.

Instagram ne zaman açılacak? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıkladı

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Uraloğlu, "Bu noktada kaynakları ülkemiz dışında olan ancak ülkemizde de temsilcileri bulunan, ki tamamının temsilcisi var, bazı sosyal medya platformları var. Bizim bunlardan uygulanmasını isteğimiz belli kural ve mevzuatlar var." dedi. Instagram'ın Türkiye'deki temsilcisi ile görüşme halinde olduklarını da belirten bakan, "Bu konuda vatandaşımızın hissiyatını da doğru yönetmeye çalışıyoruz. Türkiye temsilcisi olan ilgili ile arkadaşlarımız görüşme halinde; net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli, eksikler belli, o eksikleri giderdikleri an diyelim ki 1 saat sonra o engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız bir ülke; kanunları kuralları var, herkesin de bu kanun ve kurallara uymasını istiyoruz net olarak." ifadelerine yer verdi.

Özellikle Instagram fenomenleri ve bu platform sayesinde para kazanan kullanıcılar, uygulamanın açılmasını dört gözle bekliyor. Elbette uygulamayı sosyal medyada dolaşmak için kullananlar da mevcut ve onlar da Instagram'ın ne zaman açılacağını merak ediyor. Bakan Uraloğlu'nun ifadelerinden platformun ne zaman açılacağı tam olarak netleşmese de bunun çok uzun sürmeyeceğini öngörmek zor değil.

Instagram’a giriş yapmak için kesin çözüm, erişim engeline takılmayın
Instagram erişime kapatıldı, işte sebebi
iPhone 16 Pro Max şarj performansıyla komik duruma düştü
Sonraki Haber