Instagram erişime kapatıldı, işte sebebi

Dünyanın en büyük sosyal medya kanallarından biri olan Instagram, Türkiye’de erişime kapatıldı. İşte tüm detaylar.

Bu sabah Instagram’a girmek isteyenler ilginç bir sürprizle karşılaştılar. Instagram, Türkiye genelinde erişime kapatıldı. Uygulama açılmasına rağmen hikayeler ve reels gibi içeriklere erişim sağlanamıyor. Bunun sebebi ise 2 Ağustos yani bugün itibariyle Instagram’a erişim engeli gelmiş olması. Yapılan açıklamada “instagram.com 02/08/2024 tarihli ve 490.05.01.2024.-608903 sayılı bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu kararıyla erişime engellenmiştir.” denildi. Peki sebep ne? Hemen açıklayalım.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Hamas’ın üst düzey isimlerinden İsmail Haneye İran’da uğradığı suikast sonrasında öldürülmüştü.

Instagram erişime kapatıldı, işte sebebi

Pek çok devlet için Hamas terör örgütü statüsünde. Türkiye ve bazı ülkeler için ise Hamas bir kurtuluş örgütü. Hatta Haneye’nin ölümü için ülkemizde milli yas da ilan edildi.

Haneye’nin öldürülmesi sonrasında pek çok kullanıcı, Haneye ile ilgili paylaşımlar yapmaya başladı. Instagram bu paylaşımları sansürleme kararı aldı. Çünkü Instagram’a göre Haneye, terör örgütü lideri. Bu bağlamda yapılan paylaşımlar da sansürlendi.

Instagram’ın sansür uygulamasına karşılık BTK da Instagram’a erişimi engelleme kararı aldı. En azından görülen tablo bu şekilde. Şu anda reste karşılık rest demiş durumdayız. Instagram’ın erişime kapatılması sonrasında bu kanal üzerinden reklam ile para kazanan influencer dediğimiz kitle küplere binmiş durumda. Bakalım BTK önümüzdeki süreçte nasıl bir hamle yapacak, merakla bekliyoruz.

Melis Sezen yine rahat durmadı, bu sefer motorun üzerinde dans etti
Reklam engelleyicilerle YouTube izleyenlere kötü haber, artık ekran tamamen siyah olacak
Samsung Galaxy S25 ailesinin batarya kapasitesi belli oldu
Sonraki Haber