Facebook yeni tasarımı ile Reels videolarına odaklanacak

Facebook, içeriğine Instagram tarzı bir makyaj vermek için uygulama içi video merkezini yeniliyor.

Değişiklikler, Reels'in düzenleme araçlarını tüm Facebook videolarına ve ayrıca trend olan klipleri ve diğer önerileri öne çıkaran yeni bir "Keşfet" bölümünü getirecek.

Ayrıca düzenleme yeni bir isimle geliyor. Daha önce "Facebook İzleme" olarak bilinen sekme artık sadece "Video" olarak adlandırılacak. Reels gibi kısa formatlı kliplerin yanı sıra canlı video ve daha uzun formatlı içeriklere ev sahipliği yapacak olan bölüm, Facebook uygulamasının üst kısmında olacak.

Yeni markalama, Facebook'un video stratejisinin 2017'de "İzle" bölümünün kullanıma sunulmasından bu yana önemli ölçüde değişmesiyle ortaya çıktı. O zamanlar şirket, Facebook için oluşturulan TV şovlarını ve diğer uzun biçimli içerikleri yoğun bir şekilde zorluyordu. Artık Meta'nın video hırslarının çoğu, TikTok rakibi Reels ve algoritmik olarak önerilen diğer videolar etrafında toplanıyor. Mark Zuckerberg, geçen yıl amacının Facebook'u kullanıcıların sosyal grafiklerinin dışında daha fazla içerik ortaya çıkaran bir "keşif motoru" haline getirmek olduğunu söylemişti.

Facebook yeni tasarımı ile Reels videolarına odaklanacak

Bu temalardan bazıları, Facebook'un Instagram'daki Keşfet ızgarasına benzer yeni bir "Keşfet" bölümüne sahip yeni video sekmesinde belirgin hale gelecek. Kullanıcılar burada trend videoları ve hashtag'e göre gruplanmış diğer önerileri bulacak.

Meta ayrıca Facebook'taki Reels'i Instagram'la daha yakından entegre etmek için adımlar atıyor. Facebook, kullanıcıları bir süredir Instagram'dan Facebook'a Reels göndermeye teşvik etti. Artık şirket, yorumları da iki uygulama arasında birleştiriyor, böylece kullanıcıların Instagram kaynaklı bir Reel hakkında yorum yapmak için artık Instagram uygulamasına geçmesi gerekmeyecek.

Değişiklikler şimdi Facebook uygulamasında ve web sitesinde kullanıma sunulmaya başlıyor.

Threads rüzgarı çabuk dindi
TikTok kullanıcıların merakla beklediği yeniliği kullanıma sunuyor
Yeni telefon mu alıyoruz? iPhone 16 batarya değişim ücreti belli oldu
Sonraki Haber