Elon Musk’ın Twitter açıklaması kafalarda soru işareti bıraktı

Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra sosyal medya faaliyetleri dışında her türlü konuyla gündeme gelen Twitter’ın buna rağmen kullanıcı rekoru kırdığının duyurulması, kafalarda soru işareti yarattı.

Twitter’ın dünyanın en zengin insanı Elon Musk tarafından satın alınmasının üzerinden henüz sadece birkaç hafta geçti. Ancak bu kısa zaman bile, popüler sosyal medya platformunun bundan sonra nasıl gündeme geleceğini anlamamız için fazlasıyla yetti. Neredeyse her gün farklı bir çıkışla gündeme gelen Twitter, şu ana kadar neredeyse sosyal medya yönüyle hiç gündeme gelmedi diyebiliriz.

Bir taraftan üst düzey yöneticilerinin görevlerine son verilmesi, diğer taraftan çalışanlarının yarıya yakınının kovulması derken, Twitter’ın popülaritesinin günden güne düştüğü düşünülüyordu. Ancak Elon Musk tarafından dün yapılan bir açıklama, durumun hiç de sanıldığı gibi gitmediğini gösteriyor. En azından ünlü iş insanının iddiaları o yönde.

Elon Musk’ın Twitter açıklaması kafalarda soru işareti bıraktı

Elon Musk tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, Twitter’ın dün itibariyle tüm zamanların kullanıcı sayısı rekorunu kırdığı duyuruldu. Tabi bu bilgiyi bire bir doğrulayacak bir kaynak olmadığı için Elon Musk’ın bu açıklamasına itibar etmekten başka çaremiz yok.

Öte yandan analiz sitelerine göre de Twitter’ın kullanıcı sayısı günden güne artıyor. Ancak son olarak 238 milyon kişi sınırına dayandığı belirtilen Twitter kullanıcı sayısı hala rakiplerinin çok gerisinde. Günlük 238 milyon kişilik kullanıcı sayısına bakarak, Twitter’ın WhatsApp, Facebook, Instagram, TikTok ve Snapchat’in gerisinde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Twitter’da yepyeni bir dönem başlıyor
Elon Musk bu sefer çok şaşırttı! Twitter bankası geliyor!
Samsung Galaxy S25 ailesinin batarya kapasitesi belli oldu
Sonraki Haber