Elon Musk’ın hamleleri bu iki sosyal medya platformuna yaradı

Son zamanlarda aldığı kararlarla Twitter’ı adeta uçurumun kenarına sürükleyen Elon Musk, istemeden de olsa rakiplerinin güçlenmesine vesile oluyor.

Bluesky, merkezi olmayan, bir Twitter benzeri sosyal ağ olarak tanınıyor. Son zamanlarda Twitter'ın günlük tweet görüntüleme sınırlarını belirlemesi sonrasında yaşanan performans problemlarını çözmek adına, yeni kayıtları geçici süreliğine askıya alma kararı aldı. Bir davet koduna sahip olmanın Bluesky'e katılmak için hala bir gereklilik olduğu ortamda, yeni kullanıcıların yoğun ilgisi bir sorun olmuş görünüyor.

Bluesky'nin yaptığı bir gönderide, "Ekibimiz mevcut performans sorunlarını çözme gayreti içerisindeyken, Bluesky kayıtlarını geçici olarak durdurma kararı aldık. Davet kodlarının ne zaman tekrar aktif olacağını sizlerle paylaşacağız. Beta sürecimize daha fazla kullanıcıyı davet etmeyi dört gözle bekliyoruz!" ifadeleri yer aldı.

Elon Musk’ın hamleleri bu iki sosyal medya platformuna yaradı

Şu an Bluesky'nin durum sayfasında platformun "düşük performans" sergilediği belirtilmiş durumda. Sorun bildirimleri saat 13:47 itibariyle başladı. "Düşük performans" ifadesi, durumu oldukça net bir şekilde özetlemekte. Genelde web üzerinden gönderi yüklemek mümkün olsa da, bunun için oldukça uzun süreler beklemek gerekiyor. Öte yandan, iOS uygulamasındaki durum biraz daha stabil görünüyor.

Saat 14:03'te paylaştığı bir gönderiyle Bluesky, "kaydedilen en yüksek trafik" ile mücadele ettiğini duyurdu. Bluesky mühendisi Paul Frazee tarafından yapılan bir açıklamada, sorunları çözmek için mobil uygulama güncellemelerinin yayınlandığı bildirildi.

Twitter ile ilgili sorunlar ilk kez geçen Cuma günü belirginleşti. Platform, kayıtlı olmayan kullanıcıları engellemeye başladı ve platformun sahibi Elon Musk, bu durumun mevcut kullanıcıları etkileyeceğini belirterek durumu "geçici bir acil önlem" olarak nitelendirdi. Cumartesi günü, Musk kullanıcıların bir günde kaç tweet görebileceğine dair yeni sınırlamaların uygulanacağını duyurdu.

Mastodon'un da görünüşe göre büyük bir kullanıcı artışı yaşadığı belirtiliyor. Bir takipçinin paylaştığına göre, platform son bir günde 26.000'den fazla yeni hesap oluşturulmuş.

Meta’nın yeni uygulaması Twitter’ı sırtından vuracak!
WhatsApp tasarımı tamamen değişiyor! İşte yeni WhatsApp!
GTA 6 çıkış tarihi ertelendi mi? Resmi açıklama geldi
Sonraki Haber