Elon Musk'a yan gözle bakan Twitter'dan kovuluyor!

Şirketin işgücünü yarıya indiren toplu işten çıkarmalardan sağ kurtulan en az üç Twitter çalışanı, platformda yeni patronlarına seslendikten sonra kovuldu.

Bunlardan biri de Elon Musk'ın Twitter'ın birçok ülkede yavaş kalması nedeniyle özür dileyen tweet'ine yanıt veren Eric Frohnhoefer. Frohnhoefer, Android için Twitter'da altı yıl çalıştıktan sonra Musk'ın bir açıklamasının "yanlış" olduğunu söyledikten sonra işten kovuldu.

Frohnhoefer, Musk’ın Tweetine "çok yavaş" olan Android için Twitter'ı düzeltmek için ne yaptığını sorarak yanıt verdi. Ekibinin uygulama için yaptığı çalışmaları paylaşan ve yavaşlıkla ilgili birkaç neden sıralayan Frohnhoefer: "Birincisi, uygulama çok az kullanılan bazı özelliklerle dolu. İkincisi, hızla ve performansla ilgili yıllardır biriken bir teknoloji borcumuz var. Üçüncüsü, ağ yanıtlarını beklerken çok zaman harcıyoruz.” dedi.

Elon Musk'a yan gözle bakan Twitter'dan kovuluyor!

Musk ve Frohnhoefer arasındaki tartışma birkaç ileti dizisinde devam etti. Bir kullanıcı  ise Frohnhoefer'a patronuna özel olarak bilgi vermesi gerektiğini söylediğinde, Musk "Belki de özel olarak sorular sormalı. Belki Slack veya e-posta kullanarak" yanıtını verdi. Ardındanda Twitter'daki herkese Fronhoefer'ın kovulduğunu bildirdi.

Eski Twitter uygulama mühendisi, Forbes'a işten çıkarılmasıyla ilgili Twitter'dan hiçbir bildirim almadığını ve dizüstü bilgisayarının "bir anda kapandığını" söyledi. "Artık şirket içinde kimse kimseye güvenmiyor" diye ekledi. Eski Twitter çalışanı, Musk göreve gelmeden önce "insanlar daha açıktı ve her şey eleştiriye açıktı ve şimdi ise durum değişti" dedi.

Bloomberg, Ben Leib adlı başka bir mühendisin de kovulduğunu doğruladı. Leib, Musk'ın aynı özür tweet'ine de yanıt vererek, "Twitter'da zaman çizelgeleri altyapısının eski teknoloji lideri" olarak, yeni patronunun neden bahsettiği hakkında hiçbir fikri olmadığını söyledi. Üçüncü kişi ise Musk’ın tweet'ine yanıt verdikten sonra kovulduğunu açıklayan şirketin teknoloji lideri Sasha Solomon oldu.

WhatsApp'ın devrim gibi özelliği kullanıma sunuldu!
Elon Musk’tan Apple kullanıcılarına kötü haber!
Otomotiv sektöründe büyük panik, sektörün yüzde 50'si işten çıkarılabilir
Sonraki Haber