The Cowabunga Collection inceleme!

En sevilen Ninja Kaplumbağa oyunları tek bir koleksiyonda! Bu fırsat kaçmaz!

Eski Ninja Kaplumbağa oyunlarını oynamak için daha doğru bir zaman olabilir mi? Yakın zamanda yayınlanan Teenage Mutant Ninja Turtles Shredder's Revenge ile özellikle 90’lı yıllarda çocukluğunu yaşamış oyun severler eski günlerine geri dönmüşken, karışık yorumlar alan Netflix yapımı Rise of the TMNT ile Ninja Kaplumbağalar bir kez daha akıllara gelmeyi başardı. Ve tam da bu sırada Konami Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection’ı yayınlayarak serinin fanlarına güzel bir hediye verdi.

Adından da anlaşılacağı üzere, oyun yeni bir yapım olmaktan ziyade eski oyunları günümüze getiriyor. Ama tabii remake ya da remastered değil, bu oyunları günümüz cihazlarında oynanabilir hale getirerek.

The Cowabunga Collection arcade, NES,SNES,Genesis ve Gameboy oyunları olmak üzere tam 13 adet Ninja Kaplumbağalar oyununu bizlere sunuyor. Gerçi siyah-beyaz olması nedeniyle Gameboy oyunları günümüzde oyunculara pek hitap edebilir mi bilmiyorum ama, nostalji seven, özellikle de, yazının başında da dediğim gibi 90’lı yıllarda çocukluğunu yaşamış serinin fanları olan oyun severler için The Cowabunga Collection harika bir hediye.

The Cowabunga Collection ile sahip olacağınız oyunlar ise şu şekilde;

  • TMNT (Arcade)
  • TMNT Turtles in Time
  • TMNT IV Turtles in Time
  • TMNT 3 Manhattan Project
  • TMNT Hyperstone Heist
  • TMNT 2 Arcade
  • TMNT Tournament Fighters
  • TMNT Tournament Fighters
  • TMNT Tournament Fighters
  • TMNT Back from the Sewers
  • TMNT Radical Rescue
  • TMNT Fall of the Foot Clan
  • TMNT (NES)

Yapımcılar her ne kadar oyunları orijinal halleri ile günümüze taşımayı tercih etse de ekran ayarlarını tam ekrana çevirme, ekran filtrelerini kullanarak oyunu sanki tüplü bir televizyonda oynuyormuşsunuz gibi özellikler eklemeyi de ihmal etmemişler. Ancak oyunu tam ekran yaptığınızda yalnızca ekran boyutunun yanlara uzatılması ve görüntü bozulması gibi nedenlerle oyunu orijinal boyutlarında oynamayı tercih edebilirsiniz.

Dediğim gibi oyunlarda fazla değişiklik yapılmamaya çalışılmış ve bu nedenle oyunlardaki hatalar da günümüze bozulmadan taşınmış. Örneğin bazı oyunlarda tuşların bariz olarak geç algılanması bu oyunlardaki keyfinizi kaçırabilir, ancak ‘atari nesli’ bu tür oyunlara alışık olduğundan, inanıyorum ki bu gecikmelere de kısa sürede uyum gösterecektir.

Ninja Kaplumbağalar’ın olmazsa olmazı co-op modu. Tabii bazı oyunlarda yapısı gereği co-op bulunmamakta, ancak online co-op ise 4 oyunla sınırlı ve doğrusunu söylemek gerekirse, oyunlara bağlanmaktan tutun da oyun anında frame rate düşüşleri ve gecikmelerle karşı karşıya kalıyorsunuz. Ayrıca oyunu oynayacak bir arkadaşınız yoksa, başkasının oyununa dahil olmakta sıkıntı yaşayabilirsiniz. Zaten co-op oyunlar da arkadaşlarınızla oynadığınızda zevkli olmaz mı?

Ana menüye eklenen Turtles’ Lair ise serinin fanlarının ilgisini çekecek bonus içeriklerle dolu. Çizgi roman kapakları, yıllardır yayınlanan animasyonlara ilişkin görüntüler, oyunlardaki müzikler, oyunların yapım aşamalarına ilişkin notlar, oyun manuelleri ve daha pek çok içerik. Ninja Kaplumbağalar fanları bu içerikleri keşfetmekten de hoşlanacaktır.

Özellikle çocukluğuna dönmek isteyen, Ninja Kaplumbağaları ve beat ‘em up oyunlarını sevenler inanıyorum ki The Cowabunga Collection’dan oldukça hoşlanacaktır. Bir de yanınızda size eşlik edecek bir partneriniz varsa, bu zevkinizin ikiye katlanacağına eminim. Umarım oyunun online kısmındaki sorunlar da kısa zamanda çözülür ve elimizde 4x4’lük bir koleksiyon olur.

Minecraft oyuncularının başı sahte güncellemeler ile dertte!
Netflix Games’ten dört yeni oyun geliyor!
iPhone 17 ekran özellikleri belli oldu, 60 Hz mi 120 Hz mi?
Sonraki Haber