PlayStation Store fiyatlarına zam bombardımanı, yeni fiyatlar dudak uçuklattı

Ülkemizde oyuncu olmak günden güne daha da zorlaşıyor. Nitekim PlayStation Store fiyatlarına yapılan son zamlar can sıktı.

Türkiye’de oyuncu olabilmek ciddi anlamda zor. Çünkü yeni çıkan AAA tarzı bir oyuna ödemeniz gereken ücret en iyi ihtimalle bile 2500 TL civarlarında. En azından bir zamanlar böyleydi çünkü PlayStation Store fiyatlarına da uçuk zamlar geldi.

PlayStation Store’da PS5 oyunları fiziksel kopyalarına oranla daha uygun fiyatlardan satılıyordu. Fakat son zamlardan sonra oyun fiyatlarının ne kadar uyguna geldiği sorgulanır oldu. Hali hazırda PS Store’da popüler oyunlardan bazılarının yeni fiyatları şu şekilde karşımıza çıktı;

Hogwarts Legacy (PS5): 2.249 TL yerine 3.149 TL,
Red Dead Redemption: 1.249 TL yerine 1.749 TL
Helldivers 2: 999 TL yerine 1.399 TL
Resident Evil Village: 879 TL yerine 1.199 TL
Dying Light 2: Stay Human: 1.499 TL yerine 2.099 TL
A Plague Tale: Requiem: 1.999 TL yerine 2.799 TL

PlayStation Store fiyatlarına zam bombardımanı, yeni fiyatlar dudak uçuklattı

Bu zamların ardından yeni çıkan oyunları kaç kişinin satın alabileceği, oyun satış rakamlarının nasıl şekilleneceği soru işareti. İşin garip yanı ise son dönemde döviz kurlarında önemli bir hareketlilik olmaması. Yani kurlarda yüzde 30, yüzde 40’lık bir artış sonrası bu zamlar gelseydi anlaşılabilirdi. Fakat kurlar uzun süredir belli bir aralıkta sıkışıp kalmışken fiyatların böyle absürt bir şekilde artması, çok da mantıklı durmuyor.

Instagram’ın ardından Roblox da kapatıldı, sıra TikTok’ta mı?
C. Ronaldo'nun futbol oyunu UFL'nin çıkış tarihi belli oldu
GTA 6 çıkış tarihi ertelendi mi? Resmi açıklama geldi
Sonraki Haber