PlayStation kumandanızı eskidi diye atmayın, en eskisi 1.2 milyon TL’ye satıldı

PlayStation efsanesinin ilk oyun kumandalarından biri açık arttırmada yaklaşık olarak 1.2 milyon TL’ye satıldı.

Oyun sektöründeki dev isimlerden biri olan Sony, ilk PlayStation konsolunu 1994 yılında satışa sunmuştu. Fakat PlayStation’ın hikayesi bundan çok daha eskiye dayanıyor. Zira Sony, PlayStation projesini ilk olarak Nintendo’ya sunmuş ve iki konsol devi ortak bir oyun konsolu geliştirmek için anlaşmışlardı.

Hatta bu işbirliğinde hayli ileri gidilmiş ve onlarca prototip cihaz geliştirilmişti. İşte bu ilk cihazlardan birisine ait oyun kumandası geçtiğimiz günlerde açık arttırmada satışa sunuldu.

PlayStation kumandanızı eskidi diye atmayın, en eskisi 1.2 milyon TL’ye satıldı

Sony ve Nintendo’nun ortak bir şekilde geliştirdiği oyun kumandası tam 35 bin dolara alıcı buldu. Bu da yaklaşık olarak 1.2 milyon Türk Lirası yapıyor. Bu arada bir yanlış anlaşılma olmasın. Ortada herhangi bir konsol yok. Satılan sadece oyun konsoluna takılan gamepad yani kol dediğimiz oyun kumandası.

Hali hazırda Nintendo ve Sony işbirliği ile geliştirilen ilk PlayStation prototipleri imha edilmiş durumda. Belki bazı koleksiyoncularda birkaç adet kalmış olabilir.

Daha önce ilk iPhone, ilk iPod, ilk Atari, ilk NES cihazları için de oldukça yüksek fiyatlar talep edildiğini görmüştük. Nitekim bazı cihazların ilk modelleri şu sıralar açık arttırmada muazzam tutarlara alıcı bulabiliyor.

Gamescom Award 2024 ödülünün kazananları belli oldu
Gamescom 2024 etkinliğindeki tüm oyunlar ve fragmanları
Telsizler uzaktan patlatıldı, peki telefonlarımızı da patlatabilirler mi?
Sonraki Haber