Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasını engellemek için tedbir kararı alındı

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Microsoft'un Activsion Blizzard'ı satın almasını engellemek için şimdiden dava açıyor ancak bu arada da birleşme için son tarih olan 18 Temmuz'dan önce anlaşmayı durdurmak için adımlar atıyor.

Pazartesi öğleden sonra ajans, birleşmenin planlandığı gibi kapanmasını önleyecek bir ihtiyati tedbir talebinde bulundu.

Microsoft Başkan Yardımcısı ve Başkanı Brad Smith yaptığı açıklamada, şirketin tedbir kararının "yasal süreci hızlandırdığına" ve birleşmenin daha erken ilerlemesine yardımcı olacağına inandığını söyledi. Önceki açıklamalarda Microsoft anlaşmayı küçümsemiş ve Activision Blizzard'ın "olması gereken" oyunlara sahip olmadığını iddia etmişti Hatta Sony'nin daha kaliteli ayrıcalıklara sahip olduğunu söylemişti. Ancak FTC, Activision'ın platformlar arasında büyük başlıklar yayınlayan birkaç dev oyun yayıncısından biri olduğunu belirtiyor.

Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasını engellemek için tedbir kararı alındı

Dava, ağustos ayında FTC'nin kendi idare hukuku hakiminin önüne çıkacak. Bu yetkili, oylama için Komisyona itiraz edebilecek bir karar verecek. Ajans birleşmeye karşı oy kullanırsa, Microsoft sonuca itiraz etmek için bir federal mahkemeye başvurabilecek.

Tedbir kararı, Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Otoritesi'nin 68,7 milyar dolarlık satın almayı engelleyeceğini açıklamasından haftalar sonra geldi. Düzenleyici, Microsoft'un %70’e varan pazar payı vererek genç bulut oyun alanının tekelini satın alabileceğinden endişe ediyor. Microsoft, hizmetlerine başlıklar koymak için oyun akışı sağlayıcılarıyla anlaşmalar yaparak bu korkuları yatıştırmaya çalıştı. Teknoloji devi ayrıca, on yıl boyunca çok platformlu sürümler vaat ederek Xbox'a özel bir Call of Duty ile de endişeleri gidermeye çalıştı.

Star Wars Outlaws’ın çıkış tarihi büyük ölçüde belli oldu
Prince of Persia: The Lost Crown’ın çıkış tarihi ve birçok önemli detayı belli oldu
Samsung Galaxy S25 hızlı şarj özelliği belli oldu, yine hüsran
Sonraki Haber