En kötüden en iyiye bütün Batman oyunları!

Batman gelmiş geçmiş en popüler süper kahramanlardan biri ve bir çok oyunu da var. Biz de sizin için bu oyunları sıraladık!

Batman, dünyanın gördüğü en popüler süper kahramanlardan biri. Herhangi bir süper insan yeteneği ya da gücüne sahip olmamasına rağmen, milyarderliğini çok iyi kullanıp Gotham şehrinin suça karşı korkusuz savunucusu olmayı başarıyor.

Bunları göz önünde bulundurarak, Batman video oyunları kataloğuna bir göz atmaya karar verdik, işte en kötüden en iyiye bütün Batman oyunları!

BATMAN: GOTHAM CITY RACER (2001)

Zor kontroller ve heyecan eksikliği, en büyük hayranların bile kaldıramayacağı 51 seviyeli akıl almaz, sıkıcı bir oyun sunan bir oyundu Batman Gotham City Racer. Oyunda bir Mario Kart tarzı arıyorsanız, maalesef yok. Oyun The New Batman Adventures adlı TV dizisinden esinlenilmiş. İyi bir Batman oyunu isteyenler Gotham City Racer'dan uzak durmalıdırlar. Gotham City Racer, Gotham City Racer çok özel bir oyun olabilirdi ama başarılamadı.

BATMAN & ROBIN: THE GAME (1998)

Batman & Robin, en iyi Batman filmi değil, bu nedenle video oyununun Kara Şövalye ve onun yardımcılarının yaptığı en vasat oyunlardan biri olduğunu fark etmek şaşırtıcı olmayacak. Yalnızca oyunun, oyuncularıan zamanının en sinir bozucu oyunlarından birini sağlaması değil, defalarca oyunun iadesine neden oldu. Batman & Robin: The Game'de bir Batman oyununda ilk kez sadece Batman olarak değil, Robin ve hatta Batgirl olarak da oynayabiliyordunuz.

BATMAN BEYOND: RETURN OF THE JOKER (2000)

Batman oyunlarını video oyun dünyasına uyarlamadaki en feci girişimlerden birisi. Televizyon dizisine dayanan oyun, her birinin kendi yetenek ve teknikleriyle dört farklı Bat Suit ile oynamak gibi bazı iyi fikirleri vardı ancak Batman Beyond: Return of the Joker yine de pek bir şey veremedi. Gerçekten de utanç verici, çünkü tartışmasız en büyük kahraman ve kötü ikilisinin isimlerini aynı oyunda gören herkes kesinlikle heyecanlıydı ve daha fazlasını bekliyordu. Zihin uyuşturucu müziğinin sonsuz döngüsü rekor sürede sizi çılgınlığa sürükleyecektir.

BATMAN: DARK TOMORROW (2003)

Joker, oyunun ana düşmanlarından biri olarak bir kez daha sahne alıyor, Komiser James Gordon'ı kaçırarak onu Arkham Asylum'da rehin tutuyor. Mr. Freeze ve Ra'al Ghul'un da aralarında bulunduğu kötü adamlardan oluşan etkileyici bir liste ve gerçek anlamda heyecan verici bir hikaye ile sunulmakta olan dünyaya tamamen girmenize izin veriyor. Maalesef, harika hikaye ve eğlenceli oyun-içi grafikler oyunun tek iyi yönleri gibi görünüyor. Kafa karıştırıcı mekanik ve korkunç kamera açıları, hikayenin tadını çıkarmak isteseniz bile oyuna  inanılmaz derecede sabırlı biri olmalısınız.

BATMAN FOREVER (1995)

Aynı adı taşıyan filmin oyunu. Grafikler o zamanki stil tarzından çok farklı görünüyordu, hayal kırıklığı yaratan kontroller ve sıkıcı oyun büyük bir eksiydi. Genel olarak, Batman Forever, DC Comics evrenini canlandırmaya çalışırken başarısız olunan bir girişimdi. 

BATMAN: RISE OF SIN TZU (2003)

Oyun aslında listemizde en keyifli oyunlardan biri, ancak çok hızlı yaşlandı. Düşmanları indirmek için birkaç tuşa basmak, özellikle de düşmanların çoğunun birbirine bu kadar benzediği  bir oyun bir süre eğlenceli olabilir. Bu oyun için en özel olan şey ise oyuna özel yeni bir kötü olan Sun Tzu. Ayrıca sadece Batman olarak oynamakla kalmayıp aynı zamanda Robin, Nightwing ve Batgirl'ü de oynayabilmek heyecan vericiydi ve iki oyunculu oynamak da mümkündü.

BATMAN: VENGEANCE (2001)

Altıncı nesil konsollar için piyasaya sürülen Batman: Vengeance, televizyon serisi The New Batman Adventures üzerine kurulu ve Kara Şövalye'yi, Joker, Poison Ivy ve Mr. Freeze gibi düşmanlarına karşı savaşıyor. Bu oyun Batman hayranlarının uzun süredir beklediği oyunu vermiş olsa da normal oyuncular tarafından beğenilmedi. Batman: Vengeance, kahramana dayanan video oyunlarının hiç de iyi olmadığı bir zamanda piyasaya sürüldü. Oyun son derece eğlenceli ve oynanabilir olmasına rağmen pek tutmadı.

BATMAN: CHAOS IN GOTHAM (2001)

Oyuncular bu oyunda da hem Batman hem Batgirl olarak oynayabilirler. Oyunun hikayesi Arkham Asylum'dan kaçan suçluları yakalayıp tekrar geri götürmek üzerine şekilleniyor. Zamanının en başarılı oyunlarından biri olarak GameBoy Color oyunuydu. Hataları olmasa gelmiş geçmiş en iyi oyunlar arasında yerini alabilecek bir oyundu ancak hızlı üretim ve piyasaya sürme isteği oyunun sonu oldu.

BATMAN: THE VIDEO GAME (1989)

Oyun, şimdiye kadar piyasaya çıkan en ikonik NES oyunlarından biri ve gerçekten de zamanının efsanesidir. Sadece beş seviyeden oluşan ama zorlu ve bağımlılık yaratan bir oyun tarzı sunan oyun, bir seri DC Comics kötü adamı ve Joker'le dramatik bir şekilde savaşacaktı. Bu tür oyunlarda, kullanılan sesler ve müzik çabucak rahatsız edici olabilir, ancak bu oyunda tuhaf bir cazibe katacak şekilde mükemmel uyumlu olmuş. Oyun 1990'da Game Boy ve 1991'de Sega Genesis'e yayınlandı, ancak bu sürümler filmin gidişatından uzaktı ve orijinali kadar etkili değildi.

BATMAN BEGINS (2005)

Oyun, Nolan üçlemesinin ilk filmi olan Batman Begins'in oyunuydu ve seslendirmeleri de filmdeki ekip kendisi yaptı. Film büyük bir başarı yakalayınca oyun da bu başarıyı takip etti ve oyun en iyi Batman oyunlarından biri oldu. Oyun Batman haranı olanları kendine hemen çekti ve ayrıca normal oyuncular bile bu oyuna bayıldı ve oynadı. Devam oyunu da planlandı ancak sonradan iptal edildi, keşke edilmeseydi.

BATMAN: ARKHAM KNIGHT (2015)

Birçok kişi için, bu oyun eğlenceli ve Arkham video oyunu serisini sona erdirmenin harika bir yoluydu. Ancak bir çok kişi için de günümüzün en çok hayal kırıklığı yaratan oyunlarından biriydi. Oyun boyunca çeşitli bulmacalar için araba kullanmak çok cesur bir hareketti. Oyunculara Batmobile sürdürme zorunluluğu olmasa bu oyun şuanda daha efsane bir oyun olabilirdi. Gerçekten utanç verici, çünkü seri harika bir sonu hak ediyordu. Ne yazık ki, Arkham Knight çok ünlü bir seriye leke bıraktı.

BATMAN: RETURN OF THE JOKER (1991)

Tamamen kendine yeten, NES oyunu, DC fan tabanına sunulan bir filme dayalı olmayan Batman video oyununun en çekici ve heyecan verici orijinal hikayelerinden birine sahipti. JokerArkham Asylum'dan kaçıp Gotham City'e kaos getirmek için elinden gelenin en iyisini yapıyordu. Oyunda, çeşitli aygıtları kullanarak erişilemeyecek yeni mekanlara ve nesnelere erişebilmenizi sağlayan, tam işlevli bir kemer vardı. Oyunun tamamen yeni bir versiyonu daha sonra GameBoy için 1992 yılında piyasaya sürüldü, ancak asla orijinalinin seviyesine ulaşamadı.

BATMAN: ARKHAM ORIGINS (2013)

Arkham Asylum ve Arkham City video oyunlarında anlatılan hikayeye dayanan bir bölüm olan Arkham Origins'de, genişletilmiş bir Gotham City ve orijinal hikaye yer alıyor. Arkham serisinin ikinci ve üçüncü oyunları arasında köprü görevi gören oyun seride ilk kez hızlı seyahat özelliğinin kullanıldığı bir oyundu. Batwing'e atlayıp istediğiniz yere gidebiliyorsunuz. Ancak bu özellik pek kullanılmadı çünkü herkes açık dünyanın keyfini çıkarmayı tercih etti ama bu da çevren donuk ve cansız olduğu için harika bir seçim değildi. Çok oyunculu bir özellik de oyuna getirildi, ancak kesinlikle Origins'in çarpıcı özelliklerinden biri değildi. Bunları bir yana koyduktan sonra, harika bir hikaye ve güçlü bir oyun stili bu oyunda da parladı ve bir Batman hayranı için bu oyun olmazsa olmazlar arasındaki yerini aldı.

THE ADVENTURES OF BATMAN & ROBIN (1994)

Bu Super NES aksiyon macera platform oyunu, Batman, her bölümün sonunda DC kötü adamlarıyla karşılaştıran, serinin en bağımlılık yapan oyunlarından biri. 1994 yılında piyasaya sürülen bir oyun olmasına rağmen her zaman en iyi Batman oyunlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Yine, oyunun yeni versiyonları diğer oyun konsollarına eklendi, ancak hiçbiri orijinali kadar ses getiremedi.

BATMAN RETURNS (1992)

80'li-90'lı yılların en etkileyici Batman video oyunu arıyorsanız, 1992'de yayınlanan Batman Returns'ten başka bir yere bakmayın. Grafikler son derece etkileyiciydi; ses ve kontroller daha önceki oyun uyarlamalarında olduğu kadar sinir bozucu değildi. Hemen yayınlamak yerine, zaman, çaba ve sevgi harcanan bir oyundu.

LEGO BATMAN: THE VIDEOGAME (2008), LEGO BATMAN 2: DC SUPER HEROES (2012) & LEGO BATMAN 3: BEYOND GOTHAM (2014)

LEGO video oyunları, yaşınız ne olursa olsun, en çok bağımlılık ve eğlencelilik sunan oyunlar arasındadır. DC Universe hayranları için LEGO Batman harika bir oyundu. LEGO'ları parçalamaya ve yolda oynanabilir sevilen çeşitli karakterlerin kilidini açabiliyordunuz. LEGO Batman, LEGO oyunlarında yapılan hatalarından ders aldı, düzeltti ve öncüllerinin hak ettiği her şeyin temelleri üzerine inşa edildi. Oyunda tamamen orijinal bir hikaye olduğundan bahsettik mi? Elbette oyun mükemmel değildi ancak çok popüler oldu.

BATMAN: ARKHAM ASYLUM (2009)

Arkham Asylum, video oyun dünyasının gelmiş geçmiş en iyilerinden biri, bu tartışmasız. Kimse böyle bir oyun olacağını beklemiyordu ancak bu oyun RockSteady Games'i tarihe altın harflerle yazdı. Hiç şüphesiz, Kevin Conroy'dan Batman ve Mark Hamill'in Joker olarak nefes kesici ses performansları, Arkham serisini mükemmel bir hale getirmekte büyük rol oynamıştı, ama bu başarı sadece onların değil. Oyunun hikayesini yazan Paul Dini de büyük bir alkışı hak ediyor. Bu oyunla birlikte Batman oyun dünyasında hak ettiği yeri sonunda bulmuş oldu. 

BATMAN: THE TELLTALE SERIES (2016)

Batman: The Telltale Series, sadece Batman değil Bruce Wayne'i de oynayabildiğimiz ilk oyun. Bob Kane ve Bill Finger'ın çizgi roman serisine dayanan oyun, şimdi Telltale Games'de gelenek haline gelen ve belirli bir süre içinde piyasaya sürülen beş ayrı bölüme ayrılmış bir hikaye içeriyor. 

BATMAN: ARKHAM CITY (2011)

Oyuncuların Arkham Asylum'da yanlış buldukları şeyler, devam oyunu Arkham City'de düzeltildi. İlk oyunun mekaniğini alıp küçük değişiklikler yaparak deneyim geliştirildi. Dövüşlerde çeşitlilik ve düşmanların çeşitliliği, bizlere devam eden ve bağımlılık yaratan bir oyun serisi sağladı. Rocksteady bu oyunda herkese bir oyunun nasıl devam ettirileceğini gösterdi.

Mobile yeni Pokemon oyunu geldi!
Tekken 7 çıkış tarihi açıklandı!
Kalp krizini tetikleyen en kritik 10 hata
Sonraki Haber