Assassin's Creed serisinin en iyi oyunları!

Assassin's Creed Mirage'ın çıkışıyla serinin en unutulmaz oyunlarını yeniden değerlendiriyoruz. Tarihin tozlu sayfalarında gizlenen maceralar ve unutulmaz anlarla dolu bu 10 oyun, serinin en iyileri olarak öne çıkıyor.

2007 yılında başlayan ve dünya çapında bir fenomen haline gelen Assassin's Creed serisi, oyuncuları Rönesans İtalyası'ndan Antik Yunan'a, Amerikan Devrimi'ne kadar farklı tarihsel dönemlere götürdü. Seri, sadece geçmişe dair vaatleri yerine getiren devam oyunlarıyla değil, karakter gelişimine getirdiği tamamen yeni yaklaşımlarla da büyük bir değişim yaşadı.

Peki Ubisoft'un uzun soluklu bu serisinde hangi oyunlar öne çıkıyor?  Bu listeyi hazırlarken, ana Assassin's Creed serisinin konsol sürümlerini göz önünde bulundurduk, mobil veya taşınabilir oyunları ise büyük ölçüde farklılık gösterdikleri için dikkate almadık.

Assassin's Creed Mirage
 

Hayır, bir yanılsama görmüyorsunuz, Assassin's Creed Mirage seriyi temellere döndürdü ve kesinlikle harika bir deneyim sunuyor. Protagonist olarak Basim'in ön plana çıktığı bu oyunda, oyuncular, Assassin's Creed'in adını yaptığı gizlilik görevlerine yeniden odaklanan, hareketli ve güzel Bağdat şehrinde avlarını takip ediyor. Her şey bu oyunda sadeleştirilmiş ve odaklanmış durumda. Daha küçük bir şehir ve sınırlı sayıda ek özellik ilk bakışta geri adım gibi görünse de, yıllar içinde büyüyen bu oyunların boyutu ve kapsamı düşünüldüğünde oldukça taze bir nefes gibi.

Ne yazık ki, kahraman, kötü adam ve ana hikayenin kalitesi de azalmış, bu yüzden Mirage'ın kampanyası kalıcı bir izlenim bırakmıyor. Yine de Mirage, hem keskin hem de güvenilir bir giriş olarak işlendi ve bir suikastçı olarak daha ne isteyebilirsiniz ki?

Popüler Haberler