Activision, kullanıcılarının oturum açma bilgilerini çalan kötü amaçlı yazılımları araştırıyor

Activision'ın, oyunlarını oynayan kişilerin giriş bilgilerini çalan bir bilgisayar korsanlığı kampanyasını soruşturmanın ortasında olduğu bildiriliyor.

TechCrunch'a göre kötü niyetli kişiler, kurbanların bilgisayarlarına başarılı bir şekilde kötü amaçlı yazılım yüklüyor ve erişimlerini oyun hesapları ve hatta kripto cüzdanları için oturum açma bilgilerini çalmak için kullanıyor. Video oyunu yayıncısı görünüşe göre kurbanların kötü amaçlı yazılımı kaldırmasına ve hesaplarının kontrolünü yeniden kazanmasına yardımcı oluyor, ancak şu anda kötü amaçlı yazılımın nasıl yayıldığını söylemek için yeterli bilgiye sahip değil.

TechCrunch'ın kaynağı, kötü amaçlı yazılımın "yalnızca üçüncü taraf araçları yüklü olan kişileri etkileyebileceğini" söyleyerek, insanların bunu genellikle oyunlarında kullanılan, Activision tarafından geliştirilmeyen bir yazılımdan aldığını ima etti. Activision sözcüsü Delaney Simmons, yayına şirketin "daha geniş sektördeki bazı oyuncu kimlik bilgilerinin, yetkisiz yazılım indirme veya kullanma nedeniyle kötü amaçlı yazılımlardan tehlikeye girebileceği iddialarının" farkında olduğunu söyledi. Şirketin sunucularının "güvenli ve tavizsiz kaldığını" ekledi.

Activision, kullanıcılarının oturum açma bilgilerini çalan kötü amaçlı yazılımları araştırıyor

Hackleme planının Call of Duty için hile yazılımı geliştiren Zeebler olarak bilinen biri tarafından ortaya çıkarıldığı göz önüne alındığında, bu kesinlikle makul bir teori. Zeebler, TechCrunch'a kampanyayı müşterilerinden birinin kendi yazılımı için hesabı çalındığında keşfettiğini söyledi. İnceledikten sonra çalıntı kimlik bilgilerini içeren bir veritabanı keşfettiği bildirildi.

Ayrıca, kötü amaçlı yazılımın gerçek bir yazılım gibi görünecek şekilde gizlendiğini, ancak aslında kurbanların girdiği kullanıcı adlarını ve şifreleri çalmak için tasarlandığını da söyledi. Zeebler muhtemelen hile yazılımlarının insanların oturum açma bilgilerini toplamak için klonlanması gibi üçüncü taraf araçlardan bahsediyor ancak kimlik avı yapıyor. Activision'ın resmi giriş tasarımını kullanan programlar da mevcut. Sonuç olarak, insanların ne indirdiklerine dikkat etmeleri ve giriş sayfasının gerçek olup olmadığını her zaman iki kez kontrol etmeleri gerekiyor.

Epic Games, gelecek hafta AAA sürpriziyle telafi edecek
Twitch, göğüs ve kalça gösterilen yayınları yasaklıyor
Microsoft Xbox CEO'sundan müjde gibi açıklama: El konsolu geliyor
Sonraki Haber