TOGG T10X sahipleri endişeli, T10X durup dururken alev aldı TOGG açıklama yaptı!

Şanlıurfa'da park halindeyken bir anda alev alan TOGG T10X hakkında resmi açıklama geldi. İşte detaylar!

4 Ekim'de Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden gelen bir haber, TOGG kullanıcıları arasında endişelere yol açtı. İddiaya göre, bir TOGG T10X modeli, park halindeyken sebebi bilinmeyen bir şekilde alev alarak yanmaya başladı. Yangının kısa sürede kontrol altına alınmasıyla birlikte, olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybının yaşanmaması sevindirici bir gelişme oldu.

TOGG yetkilileri, yangın sonrası aracı incelemek üzere TOGG Gemlik Kampüsü'ne götürdü. Resmi X hesabı üzerinden yapılan açıklamada, yangının batarya arızasından kaynaklanmadığı vurgulandı. Bu, elektrikli araç kullanıcılarının en büyük endişelerinden biri olan batarya yangınlarının bu olayda söz konusu olmadığını gösteriyor. Yetkililer, konuyla ilgili detaylı teknik incelemenin başlatıldığını da belirtti.

TOGG T10X sahipleri endişeli, T10X durup dururken alev aldı TOGG açıklama yaptı!

Açıklamada, "Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 4 Ekim Cuma günü, kullanıcımızın özel mülkünde park halindeki T10X'te yangın meydana gelmiştir. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmamıştır. Kullanıcımızla irtibata geçip, araç uzman ekiplerimizce incelenmek üzere TOGG Gemlik Kampüsü'ne getirilmiştir. Yapılan ilk incelemede yangının bataryadan kaynaklanmadığı tespit edilmiştir. Konuyla ilgili teknik inceleme başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadelerine yer verildi.

TOGG’un bu açıklaması, elektrikli araçların güvenliği konusunda kullanıcıların içini rahatlatmaya yönelik önemli bir adım. Ancak, bu olayın ardından TOGG’un güvenilirliğini sorgulayan bazı kullanıcılar, marka hakkında daha fazla bilgi ve şeffaflık bekliyor. Olayın tam sebebinin belirlenmesi için yapılan incelemelerin sonuçları merakla bekleniyor.

Toyota ve Subaru Çinlilere karşı birleşti, beraber elektrikli otomobil yapacaklar
Chery Türkiye'deki SUV pazarını kökünden salladı
İddia: Discord yasaklanabilir
Sonraki Haber