Tesla'nın Çin'de satışa sunduğu "Güncellenmiş" Model Y kafaları karıştırdı

Elektrikli otomobil sektörünün en önemli ve bilinen ismi Tesla, Çin'de satışa sunduğu yeni aracıyla kafaları karıştırdı.

Tesla, Çin'de yenilenen Model Y elektrikli aracını tanıttı. Tazelemiş olduğu Tesla Model Y, dış tasarımda, iç mekanda ve diğer özelliklerde birtakım değişikliklerle geldi. Üç versiyon bulunmakta: arka tekerlekten çekiş, dört tekerlekten çekiş ve Performans versiyonları. Çin’de üretilen (MIC) Tesla Model Y’nin başlıca özellikleri aynı kalmış durumda.

Yeni Model Y, daha önceki gümüş Gemini tasarımı yerine yeni, siyah, 19 inçlik bir tekerlek tasarımına sahip. Yeni tekerlekler, artırılmış bir CLTC menzili ile muhtemelen daha büyük aerodinamikler sunabilir. Arka tekerlekten çekişli Tesla Model Y'nin tahmini menzili 344 mil (554 km). Çift motorlu, dört tekerlekten çekişli Uzun Menzilli versiyonun CLTC menzili 428 mil (688 km). Her iki model de seleflerinden 9km ile 28km arasında daha yüksek CLTC menzilleri sunar. Model Y Performans versiyonunun tahmini menzili değişmemiştir.

Tesla'nın Çin'de satışa sunduğu "Güncellenmiş" Model Y kafaları karıştırdı

Başlangıç versiyonu olan Tesla Model Y RWD, 0-100 km/saat hıza 5.9 saniyede ulaşabiliyor ki bu, selefinden 6.9 saniyeye kıyasla bir iyileştirmeyi ifade eder. İyileştirmenin sürücü ünitesi, batarya kurulumu veya bir yazılım değişikliği ile ilişkili olması muhtemel.

Tesla Model Y'nin iç mekanında, gösterge paneli üzerinde RGB ortam aydınlatması yer alırken, ahşap döşemenin yerini yeni bir tekstil malzeme alır. Yeni MIC Model Y, Donanım 4.0 (HW4) öz-sürüş sistemi ve NVH performansındaki iyileştirmelerle donatılmıştır.

Çin'de güncellenmiş üç Tesla Model Y'nin başlangıç fiyatları, sırasıyla 262.900 yuan (36.788$) olarak belirlenmiştir. Tesla'nın çevrimiçi yapılandırıcısındaki bekleme süreleri, RWD ve Performans versiyonları için 2-6 hafta, AWD versiyonu için ise 6-8 hafta olarak belirtiliyor. Bu süreler, piyasa geri bildirimine bağlı olarak değişebilir.

TOGG şimdiye kadar kaç adet teslimat yapıldığını açıkladı
Tesla şimdiye kadar kaç adet otomobil sattığını açıkladı!
Huawei Apple’a resti çekti, çok daha yeteneklisi çok daha ucuza
Sonraki Haber