Tesla'nın 25.000 dolarlık 'yeni nesil arabası' Cybertruck tasarımına sahip olacak

Tesla'nın, şirketin yeni nesil mühendislik platformu üzerine kurulu 25.000 dolarlık bir elektrikli otomobil üretmeye hazırlandığı bildiriliyor.

25.000 dolarlık otomobilin, Tesla'nın ilk kez 2019'da tanıttığı köşeli kamyonet Cybertruck gibi fütüristik bir tasarıma sahip olduğu bildiriliyor. Cybertruck'ın bu yıl üretime başlayacağı ve 2024'te uygun ölçekte üretime başlayacağı söyleniyor.

Bu, Tesla'nın 25.000 dolarlık bir elektrikli otomobil planlarını ilk kez duymuyoruz. Musk 2018'de bunun üç yıl içinde mümkün olacağını söyleyerek bunun sözünü vermişti. Daha uygun fiyatlı bir EV hedefi 2020'de bir kez daha yinelendi. Model 3'ün de 35.000 dolar olacağı sözü verildi ancak Tesla'nın yeni, daha pahalı bir elektrikli araç uğruna orijinal planını sonlandırmasından birkaç ay önce yüksek bir fiyatla piyasaya sürüldü.

Tesla'nın 25.000 dolarlık 'yeni nesil arabası' Cybertruck tasarımına sahip olacak

Musk'un orijinal 25.000 dolarlık elektrikli araba planı yerine gerçek anlamda otonom bir robotaksi için baskı yaptığı bildirildi. Robotakslar, aynasız, pedalsız ve direksiyonsuz araç sahipliğine olan bağımlılığı azaltmak için tasarlandı ve 25.000 dolarlık arabayı gereksiz hale getirecek. Isaacson'a "Robotaksi Tesla'yı on trilyonluk bir şirket yapan üründür" dedi. "İnsanlar yüz yıl sonra bu anı konuşacak.”

Tesla'nın mühendisleri projeye şüpheyle yaklaştılar ve direksiyon simidi daha sonra çıkarılabilecek bir robotaksi oluşturup oluşturmamayı tartışıyorlardı; Tam Otomatik Sürüşün (FSD) hazır olmayacağından veya düzenleyicilerin böyle bir arabayı onaylamayacağından korkuyorlardı. 25.000 dolarlık EV planını ayrı bir proje olarak sessizce canlı tuttuktan sonra mühendisler sonunda Musk'ı, Tesla'nın şirketin "yeni nesil" modelinde biri direksiyonlu ve diğeri robotaksi olarak 25.000 dolara satılan bir kitlesel pazar aracı yapabileceğine ikna ettiler.

Nissan zam yapmayı unuttu! Juke kapış kapış gidiyor!
Volkswagen, yeni elektrikli spor otomobil konseptini tanıttı
Circle to Search özelliğini alan Samsung modelleri açıklandı
Sonraki Haber