Tesla veri ihlalleri konusunda açık konuştu! İçeriden biri olabilir!

Bu yılın başlarında 75.000'den fazla kişiyi etkileyen bir Tesla veri ihlaline "içeriden birinin yanlış yapması" neden oldu. Etkilenen 75.735 kişi mevcut veya eski Tesla çalışanlarıydı.

İhlal, 10 Mayıs'ta Almanca yayınlanan Handelsblatt gazetesinin Tesla bünyesindeki "birkaç muhbirden" 100 GB veri aldığını söylediğinde meydana geldi. "Tesla dosyalarının", 2.400 kendi kendine hızlanma sorunu raporu ve 1.500 fren fonksiyonu sorunu vakası içeren 23.000 dahili dosya içerdiği bildirildi. İkincisi, kasıtsız acil durum frenlemesiyle ilgili 139 şikayeti ve yanlış çarpışma uyarılarından kaynaklanan 383 hayalet durma olayını içeriyordu.

Çalışan mektubunda Tesla, 10 Mayıs ihlal tarihini ve Handelsblatt'ın Tesla'nın gizli bilgilerini aldığını doğrulayarak olay hakkında daha fazla bilgi verdi: "Soruşturma, iki eski Tesla çalışanının Tesla'nın BT güvenlik ve veri koruma politikalarını ihlal ederek bilgileri kötüye kullandığını ve medya kuruluşuyla paylaştığını ortaya çıkardı."

Tesla veri ihlalleri konusunda açık konuştu! İçeriden biri olabilir!

Veriler ayrıca çalışan adlarını ve fiziksel adresler, e-posta adresleri ve cep telefonu numaraları dahil iletişim bilgilerini de içeriyordu. Tesla, "Mağaza, kişisel bilgileri yayınlama niyetinde olmadığını ve her halükarda yasal olarak uygunsuz şekilde kullanılmasının yasak olduğunu belirtti" dedi. Birkaç davanın verileri taşıdığı düşünülen cihazlara el konulmasıyla sonuçlandığını ve "eski çalışanların verileri daha fazla kullanmasını, erişmesini veya yaymasını yasaklayan mahkeme kararları aldığını" sözlerine ekledi.

Geçen yıl, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, sahiplerinin şikayetlerini takiben Tesla'nın hayali fren sorunuyla ilgili bir soruşturma başlattı. Ve Ağustos 2022'de Tesla'nın aynı sorun nedeniyle bir toplu dava ile karşı karşıya olduğu bildirildi.

Yeni Seat Leon almak isteyenler acele etsin! Bu fiyatlar bir daha gelmez!
Toyota Corolla Cross fiyat listesi şaşırttı! Bu fiyata böyle C-SUV!
Huawei yeni Watch GT serisini tanıttı, işte Türkiye fiyatları
Sonraki Haber