Tesla şimdi de bütçe dostu modelini satışa sunuyor! Musk coştu bir kere!

Dünyanın en önemli elektrikli araç üreticilerinden biri olan Tesla, yakın bir zamanda bütçe dostu bir modelle karşımıza çıkacak.

Elektrikli araçlar (EA), insanların çevreye önem vermesi, pillerin daha iyi hale gelmesi, hükümetlerin teşvik vermesi ve otomotiv sektöründeki değişikliklere ayak uydurmak isteyen araba şirketleri nedeniyle daha popüler hale geliyor. Tesla bu alanda öncü şirketlerden biridir. Şirket şimdi önümüzdeki günlerde üretimini önemli ölçüde genişletmeye hazırlanıyor ve bu yeni, düşük fiyatlı modellere odaklanması manasına geliyor. Son raporlara göre Tesla, ucuz bir model üzerinde çalışıyor ve bu model 'Model 2' olarak da adlandırılabilir.

Uygun Fiyatlı Tesla Model 2, Elektrikli Arabaları Halka Ulaştıracak Son sektör raporları, Tesla'nın uygun fiyatlı bir kompakt elektrikli araba üzerinde çalıştığını gösteriyor. Bu daha düşük fiyatlı model, popüler Model Y'nin daha küçük bir versiyonu olacak.

Tesla şimdi de bütçe dostu modelini satışa sunuyor! Musk coştu bir kere!

CEO Elon Musk, 2020 Pil Günü sırasında ilk kez bahsedilen modelin adının "Model Q" veya "Model 2" olacağını söyledi. Bu versiyon 25.000 $ civarında bir fiyatla satışa sunulması beklenen otonom elektrikli bir araç olacak. Tesla, üretim maliyetlerini şimdiki Model 3 veya Model Y'ye kıyasla yarı yarıya düşürmek istiyor.

Bu, EA pazarındaki rekabeti artırarak, 150.000 yuan ($23,700) gibi daha uygun bir başlangıç fiyatı ile daha cazip hale getirecektir. Daha düşük fiyatların pazarı büyütmeye yardımcı olduğu görülmüştür. Örneğin, Tesla en ünlü elektrikli araba markası olsa da, BYD aslında piyasada en yüksek sayıda elektrikli araba satan markadır. Çinli üretici, özellikle uygun fiyatlı modellerle bu başarıya ulaştı. Bu nedenle, 150.000 yuan fiyatla satışa sunulacak bir Tesla modeli, satışları artırabilir ve şirketin büyük otomobil üreticileriyle rekabet etmesine yardımcı olabilir özellikle de Asya pazarında.

Hyundai Türkiye'de ürettiği Bayon ile şov yapıyor! Nisan fiyatında 120 bin TL'lik avantaj!
Tesla'dan büyük sürpriz! Fiyatlarını tekrar düşürdü, işte rekabet!
Samsung Galaxy S25 ailesinin batarya kapasitesi belli oldu
Sonraki Haber