Samsung elektrikli otomobil kullanıcılarını kurtarıyor, 9 dakikada tam şart ile 1000 km

Teknoloji sektöründeki önemli isimlerden biri olan Samsung, elektrikli otomobil sahiplerinin şarj sorununu kökten kurtarıyor.

Elektrikli otomobil kullanıcılarının en büyük sorunu şarj süreleri diyebiliriz. Malum bir elektrikli otomobilin tam anlamıyla şarj olması en iyi ihtimalle bile 1 saatten fazla sürüyor. Üstelik hızlı şarj istasyonunda değilseniz bu süre 6 saat ile 30 saat arasında değişiyor. 

Hızlı şarj istasyonlarındaki maliyet ise normale oranla önemli ölçüde artıyor. Yine de uzun mesafeli yolculuklarda, uzun şarj süreleri yolculuk süresini önemli derecede arttırıyor. Neyse ki bu sorun tarih olmak üzere.

Samsung’un üzerinde çalıştığı yeni batarya teknolojisi sadece 9 dakikalık şarj ile 1000 km’lik menzil vaat ediyor.

Samsung elektrikli otomobil kullanıcılarını kurtarıyor, 9 dakikada tam şart ile 1000 km

Bu teknolojinin önündeki en büyük engel ise ısınma problemleri diyebiliriz. 9 dakikada 1000 km menzil gidebilecek pili şarj etmek, bir anda yüksek miktardaki elektrik enerjisinin pil içerisine depolanması anlamını taşıyor.

Bu da pilin ister istemez aşırı derecede ısınmasına zemin hazırlıyor. Bu noktada kafalardaki asıl soru işareti şu, Samsung’un yeni teknolojisi ne kadar güvenli.

Malum elektrikli otomobillerde en büyük tehdit bataryalar. Bu sebepten ötürü Samsung’un yeni pil teknolojisinin hayata geçirilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu söyleyebiliriz. Yine de önümüzdeki süreç içerisinde elektrikli otomobillerin aynı içten yanmalı motorlara sahip otomobiller gibi dakikalar içerisinde tam doluluk oranına ulaşacağı kesin gibi görünüyor.

Renault almadan önce bir daha düşünün, yüksek rakımda çalışmıyor servisler çaresiz
BYD 550 bin TL’ye sıfır otomobil satacak, Türkiye'nin yeni Tofaş Şahin'i olabilir
iPhone 16 Pro Max şarj performansıyla komik duruma düştü
Sonraki Haber