Nissan'ın yeni elektrikli araç konsepti, araba sürmeyi adeta oyuna çeviriyor

Elektrikli otomobillere yönelik ilgi her geçen gün artarak devam ederken, ünlü otomobil üreticisi Nissan'ın yeni konsept modeli tüm dikkatleri üzerine çekti.

Londra'daki tasarım stüdyosunun 20. yılını kutlamak üzere Nissan, Concept 20-23 adlı yeni bir konsept araçla karşımıza çıktı. Ancak bu, sadece bir elektrikli araç değil; Formula E yarışları, online oyunlar ve pratik şehir sürüşünü bir araya getiren özgün bir yaklaşımı temsil ediyor.

Nissan Design Europe'da genç yetenekler tarafından tasarlanan bu otomobil, özellikle Londra sokaklarında sürülebilecek bir araç olmayı hedefliyor. Üç kapılı hatchback tasarımı ile dikkat çekerken, havanın frenleri soğutmak için otomobilin etrafında nasıl hareket ettiğini iyileştiren özel özelliklere sahip. Özellikle ön ve arka kısımlarda yer alan derin etekler bu işlevi yerine getiriyor. Bu, aracın verimliliğini artırıyor.

Nissan'ın yeni elektrikli araç konsepti, araba sürmeyi adeta oyuna çeviriyor

Yan görünümde, geniş tekerlekler, rüzgar direncini azaltmaya yardımcı olan özel havalandırmalı kabarık çamurlukların içine sıkıca oturmuş durumda. Aracın iç tasarımı ise basitliğe vurgu yapıyor. Sadece iki ekran bulunuyor ve bu ekranlar sürücüye gerekli bilgileri sunuyor.

Nissan'ın küresel tasarım için üst düzey başkan yardımcısı Alfonso Albaisa'ya göre, Concept 20-23 online yarış dünyası tarafından şekillendirilmiş. Bu yeni yaklaşım, modern şehir yaşamını online oyunların heyecanıyla birleştirerek sıfır emisyon hedefiyle buluşturmayı amaçlıyor.

Nissan henüz aracın elektrik sistemine dair detayları ya da bu konsepti ne yönde değerlendireceği hakkında bilgi vermedi. Ancak bu konseptin, şehir sürüşü için spor tasarım ve pratik özelliklerin kombinasyonunu sunarak gelecekteki Nissan elektrikli araçlarına ilham vereceği kesin.

Huawei ve Chery bir araya geldi, amaç Tesla'yı geride bırakmak!
Fiyatı Dacia'dan düşük! Skoda Scala fiyat listesi!
Otomotiv sektöründe büyük panik, sektörün yüzde 50'si işten çıkarılabilir
Sonraki Haber