Mercedes yeni yarı elektrikli kamyon modelini tanıttı

Elektrikli araçlara yönelik yatırımlar artarak devam ederken, sektörün en güçlü isimlerinden olan Mercedes'ten yeni bir araç tanıtımı daha geldi.

Mercedes-Benz, eActros 600 adını verdiği uzun mesafe elektrikli kamyonunu tanıttı. Bu yeni elektrikli kamyona gücünü veren üç batarya paketi, toplamda 621kWh kapasiteye sahip. 500km’lik menzili ile eActros 600 EV, Tesla Semi için ciddi bir rakip olarak görülüyor.

Mercedes eActros 600, tasarım felsefesinde kıvrımlı ve aerodinamik bir stil benimsemiştir. A sütunlarında hava yönlendiricileri ve alt gövde panelleri ile bu elektrikli kamyonda rüzgar direnci minimize edilmiştir. Özellikle tasarlanmış geniş kabini ile sürücü ve mürettebat için konfor ön planda tutulmuştur. Kamyonun ön bölümünde matris LED farlar göze çarpıyor.

Taşımacılık işleri için sürdürülebilir bir çözüm olan eActros 600, Mercedes müşterilerinin uzun mesafeli yolculuklarını rahatlıkla kapsayabilecek bir menzile sahiptir. Sadece yolculuk başlangıç ve bitiş noktalarında şarj altyapısına ihtiyaç duyan bu kamyona, ayrıca ara molalarda da şarj olma imkanı sağlanıyor. Böylece, eActros, bir gün içerisinde 1.000km'den fazla mesafe kat edebiliyor ve 22 tonluk taşıma kapasitesi ile işleri kolaylaştırıyor.

Mercedes yeni yarı elektrikli kamyon modelini tanıttı

Mercedes, eActros 600 EV'nin içten yanmalı motorlu modeli kadar dayanıklı olduğunu ve 1.2 milyon km'ye kadar bir toplam kilometre yapabileceğini belirtiyor. Ayrıca, pilin sağlık durumunun 10 yıllık kullanım sonrasında bile %80 seviyesinde kalacağını ifade ediyor. Şarj kapasitesi 400 kW olan kamyona, daha sonra megavat seviyesinde şarj opsiyonu da sunulacak. 800V elektrik aksı ile donatılmış bu model, iki elektrik motoruna ve 805 beygir gücünde zirve çıkışa sahiptir.

EActros 600EV, dizel kardeşinin 2,5 katı fiyatına sahip olmasına karşın, uzun vadede daha fazla karlılık vaat ediyor. Tesla Semi ile rekabet edebilecek bu yeni modelin daha detaylı analizi, her iki modelin de piyasaya sürülmesinin ardından yapılacaktır.

Opel Astra da kampanya kervanına katıldı! Büyük fırsat kaçmaz!
Nissan da kampanya kervanına kapıldı! Juke'ta hem indirim, hem takas, hem de kredi desteği var!
Teknoloji ve Stil Buluşuyor: Fitness Eğitmeni Gözünden Huawei Watch GT 5 Deneyimi
Sonraki Haber