Klasik Mini'nin elektrikli modelinin fiyatı adeta bir servet değerinde

Elektrikli otomobil sektörü günden güne gelişmeye devam ederken, pazar oldukça ilginç araçlara ev sahipliği yapmaya da başladı.

Klasik Mini, aslen Britanyalı halk için uygun fiyatlı bir otomobil olarak tasarlanmıştı. Ancak bu model, zamanla elektrikli bir versiyonla gelişim gösterdi. Lüks restorasyonları ile tanınan David Brown Automotive tarafından üretilen bu yeni model, Mini eMastered adını aldı. Bu araç, klasik bir Mini'nin fiziksel özelliklerini taşısa da fiyatı konusunda oldukça şaşırtıcı.

Mini eMastered, 72 kilovatlık bir elektrik motoru ve 18.8 kilovat saatlik bir bataryaya sahip. Tek şarjla 110 mil kadar yol kat edebilir. 0'dan 62 mph hıza sadece 8.5 saniyede ulaşırken, maksimum hızı 92 mph'dir. Modern özelliklere sahip olan bu araçta Android Auto ve Apple CarPlay gibi teknolojik yenilikler de bulunuyor.

Klasik Mini'nin elektrikli modelinin fiyatı adeta bir servet değerinde

Ancak bu modelin asıl dikkat çeken yanı, etiket fiyatı. Tam 125.000£ (yaklaşık 154.500$) başlangıç fiyatı ile bu araç, kesinlikle her bütçeye uygun değil. Bu fiyat, Mini'nin orijinal uygun fiyatlı amacından oldukça uzak. Mini eMastered, sahiplerinin isteğine göre özel olarak elde üretiliyor. Ancak lüks bir otomobil fiyatına sahip olması, sadece belirli bir kesimin tercih edebileceğini gösteriyor.

Bununla birlikte, Mini eMastered, klasik tasarımına sadık kalmış. Orijinal benzinli model ile aynı 1.411 pound ağırlığında. Bu model, kesinlikle klasik Mini'nin orijinal amacından sapmış gibi görünse de, tasarım ve estetik açısından hala o eski güzellikte.

Kia, elektrikli otomobil sektörüne ağırlığını koymaya başladı
Skoda Kamiq fiyatları piyasanın içinden geçti! Fiyatlar dipte!
Samsung Galaxy S25 ailesinin batarya kapasitesi belli oldu
Sonraki Haber