Kampanyalar da kâr etmedi: TOGG T10X satışları dibe vurdu

Elektrikli otomobillere olan talep, günden güne düşüyor. Paylaşılan son veriler ise TOGG T10X modelinin Ağustos ayındaki teslimat sayısını gözler önüne serdi.

Elektrikli otomobil piyasasında satışlar bıçak gibi kesildi. Bu düşüşün ardında elbette pek çok neden var. Bunlardan ilki, Türkiye'deki otomobil sektöründe satışların genel anlamda düşmesi. Yani sadece elektrikli otomobillere olan talepte değil, dizel ve benzinli araçlara olan ilgi de geçtiğimiz yıllara oranla hayli düştü. Bir diğer neden ise elektrikli otomobillerin hala çok ciddi handikaplara sahip olması. Bu handikaplardan ilki, elbette ki menzil mesafesi. Pek çok geliştirmeye rağmen elektrikli otomobillerin menzil mesafesi hala yeterli değil ve bu durum can sıkıcı.

Kampanyalar da kâr etmedi: TOGG T10X satışları dibe vurdu

Bir diğer neden ise şarj problemleri. Hala yeterli sayıda şarj istasyonu bulunmuyor ve bu da kullanıcıların özellikle de uzun yolda canını sıkıyor. Ayrıca şarj istasyonu bulmak da çilenizin sonlanması demek değil. Zira muhtemelen sizin gibi onlarca kişi o istasyona ulaşmak istiyor ve neticede sıra beklemek durumunda kalıyorsunuz.

İşte tam da bu saymış olduğumuz nedenlerden dolayı TOGG T10X satışlarında da gözle görülür düşüşler yaşanıyor. Mayıs ayı satışları 4.140 adet olan aracın Haziran satışları 1.733 olmuştu. Ardından düşüş Temmuz ayında da devam etti ve teslim edilen TOGG T10X sayısı 1.227 olmuştu. Şimdilerde ise düşüşün yokuş aşağı şekilde devam ettiğini görüyoruz. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin paylaştığı verilere göre aracın Ağustos ayındaki teslimat adedi sadece 601 oldu. Bu da düşüşün kampanyalara rağmen ne kadar ciddi boyutta olduğunu gözler önüne seriyor.

Volkswagen'den şok karar: Fabrikalarını kapatıyor
Stellantis markalarını satacak mı? Açıklama geldi
Otomobilde kabus geri dönüyor, sıfır stokları tükendi
Sonraki Haber