Hyundai de elektrikli araç şarj istasyonları işine giriyor

Dünyanın en önemli otomotiv şirketlerinden biri olan Hyundai, elektrikli arabalardan sonra elektrikli araç şarj istasyonları işine de giriyor.

Hyundai Motor Group, elektrikli araç (EV) şarj stratejisinde önemli bir değişikliğe gidiyor. Şirket, dış tedarikçilere dayanmak yerine kendi yüksek hızlı DC şarj cihazlarını üretmeyi planlıyor. Hyundai'nin alt şirketi olan Hyundai Kefico Corp., özellikle motor ve şanzıman bileşenlerine odaklanmış olup, Blue Plug markalı şarj cihazlarıyla dikkat çekiyor. Bu şarj cihazları, 350 kilowatt gibi oldukça yüksek bir güce sahip.

Hyundai, Daeyoung Chaevi ile bir yıllık ortaklığını sona erdirdi. Daeyoung Chaevi, E-pit sistemlerini ve şarj cihazlarını işletiyordu. İlk etapta, bu kendi ürettikleri şarj cihazları Güney Kore'deki E-pit ultra hızlı şarj ağı için kullanılacak. 2021'de faaliyete geçen E-pit ağı, 36 istasyonla henüz yeni sayılır. Bu sayı, Tesla'nın ülkedeki 106 Supercharging istasyonuna kıyasla daha azdır. E-pit'in genişlemesinin önündeki en büyük engel, üçüncü taraf tedarikçilerden şarj cihazı temin etmenin yüksek maliyetiydi.

Hyundai, kendi şarj cihazlarını üreterek bu engeli aşmayı hedefliyor. Sektör tahminlerine göre, tek bir hızlı şarj cihazının maliyeti ortalama 113.000 dolar. Hyundai, üretim sürecinin tamamını kontrol ederek bu maliyeti azaltmayı planlıyor. Şirket, bu şarj cihazlarını ihraç edip etmeyeceğini henüz onaylamasa da, bu adım, Tesla'nın kendi içinde şarj cihazı üretme stratejisine benzer bir yaklaşımı benimsiyor.

Hyundai de elektrikli araç şarj istasyonları işine giriyor

Hyundai için bu stratejik değişiklik mantıklı görünse de, SK Signet ve EVSIS Co. gibi mevcut E-pit tedarikçileri için sorun olabilir. Hyundai'nin bu adımı, şirketin elektrifikasyon stratejisinde daha derin değişikliklere işaret ediyor. Özellikle Daeyoung Chaevi ile olan bir yıllık ortaklığın sona ermesi bunun bir göstergesi.

Sonuç olarak, şarj cihazı üretiminde kendi içinde bir yol izlemek, Hyundai için dönüm noktası olabilir. Şirketin elektrik alanındaki mevcut uzmanlığı, bu alana girmesi için onu iyi bir konuma getiriyor ve Güney Kore EV pazarındaki dengeleri değiştirebilir.

Elon Musk araba sürerken telefon kullandı! (Yine de ceza almayacak)
Ünlü elektronik devi, en büyük olmaya kararlı
BYD Atto 2'nin menzil kapasitesi belli oldu
Sonraki Haber