Elon Musk hediye ettiği Cybertruck’ı uzaktan kapattı, işte asıl tehlike

Elektrikli otomobillere ilişkin yeni bir tehlike daha ortaya çıktı. İşte Tesla almamak için bir neden daha.

Son dönemde teknoloji ile donatılan otomobillerin ne derece tehlikeli olabileceğine dair bazı senaryolar sosyal medyayı meşgul ediyor. Aslında bu tarz söylemler uzun süredir vardı. Fakat İsrail’in Hizbullah üyelerine dağıtılan cihazları uzaktan patlatmasıyla birlikte işin rengi biraz daha değişmiş oldu.

Malum, günümüz elektrikli otomobilleri uzaktan kontrol edilebilen, çeşitli güncellemeleri uydu üzerinden alabilen farklı teknolojilere sahip. Bu teknolojilerin pek çoğuna da Tesla öncülük ediyor.

Pek çok kişi bu otomobillerin de uzaktan aynı bir bomba gibi patlatılabileceğini savunuyordu. Belki şimdilik böyle bir durum söz konusu değil. Fakat Elon Musk sahibine kızdığı bir Cybertruck’ı uzaktan kapatarak işlevsiz hale getirdi.

Elon Musk hediye ettiği Cybertruck’ı uzaktan kapattı, işte asıl tehlike

Elon Musk, hediye ettiği Cybertruck ile uygunsuz pozlar verildiğini görünce uzaktan müdahale etti ve aracı erişime kapadı. Elbette bu Tesla’nın tüm otomobilleri için geçerli. Yani Tesla bugün hangi otomobilini kapatmak isterse uzaktan erişimler kapatabilir. Başka bir deyişle milyonlar vererek aldığınız otomobili etkisiz hale getirebilir.

Tabi ki bu yalnızca Tesla için geçerli değil. Günün sonunda benzer hamlelere diğer elektrikli otomobil üreticileri de imza atabilirler. İşte tam olarak bu tarz sebeplerden ötürü gırtlak dolusu teknolojilerle donatılmış elektrikli otomobilleri satın almak çok da sağlıklı değil.

Artık telefonunuzla arabanızı kontrol edebileceksiniz
Volkswagen ID.Buzz fiyatıyla şaşırttı, ticari bir model bu kadar pahalı olur mu?
Samsung Galaxy S24 FE resmi olarak tanıtıldı, işte özellikleri
Sonraki Haber