Elektrikli otomobiller fena patladı, herkes satıp içten yanmalı motorlu otomobil alıyor

Elektrikli otomobillere olan ilgi erken bitti. Tesla tarafından yayınlanan bir rapor, elektrikli otomobil sahiplerinin içten yanmalı motorlu otomobillere geçiş yaptığını gözler önüne serdi.

Elektrikli otomobillere geçiş süreci erken sona erdi. Çok değil geçtiğimiz yılın sonlarına kadar pek çok otomobil üreticisi, içten yanmalı motorlara veda ederek tamamen elektrikli otomobillere geçiş yapacağını duyurmuştu. Fakat çok geçmeden otomobil üreticileri bu kararlarından vazgeçtiler.

Elbette bunda pek çok faktör etkili olabilir. Elektrikli otomobillere beklenen ilginin olmaması ya da sektörün Çin’i ön plana çıkarmış olması bazı küresel dengeleri bozmuş olabilir.

Elektrikli otomobiller fena patladı, herkes satıp içten yanmalı motorlu otomobil alıyor

Elektrikli otomobil denildiğinde akla gelen ilk markalardan biri olan Tesla, konu ile ilgili ilginç bir rapor yayınladı. Yayınlanan raporda son 1 sene içerisinde Tesla sahiplerinin yüzde 51’inin içten yanmalı otomobillere geçiş yaptığı vurgulandı.

Bu geçişin temel sebeplerinden biri muhtemelen elektrikli otomobillerin hala güven sorunlarını aşamamış olması diyebiliriz. Neredeyse hergün kendi kendine alev alıp yanan bir elektrikli otomobil haberi ile karşılaşıyoruz.

Bu ve benzeri durumlar, elektrikli otomobil sahiplerini tedirgin ediyor. Elbette elektrikli otomobiller birden bire piyasadan silinmeyecektir. Fakat tüm sektörün içten yanmalı motorları terk ederek elektrikli otomobillere geçmesi de çok olası bir ihtimal gibi görünmüyor. En azından şimdilik.

Hyundai i10 fiyatları dibi gördü, peşin fiyatına taksitle satıyorlar
Tesla'ya otopilot davası, ne yaptın Elon Musk?
GTA 6 çıkış tarihi ertelendi mi? Resmi açıklama geldi
Sonraki Haber