BMW elektrikli otomobil portföyünü genişletiyor

BMW tarafından geliştirilen yeni elektrikli Mini modeli marka için birçok açıdan ilklerin temsilcisi oldu.

2019 yılında BMW, yeni bir elektrikli Mini Cooper üreteceğini açıkladı. Bu araç, BMW ile Great Wall Motor arasında kurulan yeni bir ortaklıkla Çin'in Jiangsu kentinde inşa edilen fabrikada üretilecekti. Bu fabrikanın yıllık üretim kapasitesi 160.000 araçla oldukça etkileyici. Elektrikli Mini Cooper'ın temeli, 2014 yılında piyasaya sürülen üçüncü nesil Mini Cooper'a dayanıyor.

Hafta sonu, BMW'nin Zhangjiagang'daki ortak üretim tesisinden ilk yerli elektrikli Mini Cooper'ın banttan indirildiğine tanık olduk. BMW için bu önemli bir an, zira marka için Çin'deki yeni bir dönemin başlangıcını simgeliyor.

BMW elektrikli otomobil portföyünü genişletiyor

Aracın tasarımı, elektrikli bir güç aktarma organını barındıracak şekilde geniş ölçüde yeniden tasarlandı. Yeni bir ön yüz, kapalı bir ızgara ve yeni farlara sahip. Arka kısım da tamamen yenilendi; yeni stop lambaları ve tamponla donatıldı. Elektrikli Mini Cooper'ın iç mekanı, standart Mini Cooper'a oldukça benziyor, ancak bazı önemli farklılıklar var. Örneğin, yeni bir dijital gösterge paneli ve navigasyon sistemli, geri görüş kameralı yeni bir bilgi-eğlence sistemine sahip.

Elektrikli Mini Cooper, 184 beygir güç ve 270 Nm tork üreten tek bir elektrik motoruyla çalışıyor. Tek bir şarjla aracın 400 kilometreye kadar yol kat edebildiği belirtiliyor.

Herkes C SUV alsın diye Peugeot 3008 fiyatları dibe vurdu!
BYD, Avrupa'yı fethetmeye hazırlanıyor
Samsung Galaxy S25 ailesinin batarya kapasitesi belli oldu
Sonraki Haber