Artık telefonunuzla arabanızı kontrol edebileceksiniz

Otomobil sektöründe önemli bir yeniliğe daha imza atılmak üzere. Artık telefondan araç kontrolü mümkün olacak.

Son dönemde teknolojide yaşanan gelişmeler, yapay zekanın hayatımıza girmesi, 6G üzerine testlerin sıklaşması ve tabi ki otonom sürüş teknolojilerinin hız kazanması hayal bile edemeyeceğimiz bir dünyayı bizlere sunuyor.

Genel olarak bilim kurgu filmlerinde karşımıza çıkan sahnelerden birisi de bir akıllı cihazla otomobillerin uzaktan kontrol edilmesidir. Bu sayede aracınız nerede olursa olsun cihazınız üzerinden onu çağırabilir ve hatta manuel kontrol ile uzaktan sürebilirsiniz. Bu tarz teknolojileri genelde Batman filmlerinde görmeye aşinayız. Lakin yakında bu tarz teknolojileri direkt olarak kullanma şansına da erişeceğiz.

Artık telefonunuzla arabanızı kontrol edebileceksiniz

Keza bunun için otomobil sektörünün dev isimi Hyundai ile mobil teknolojiler konusunda uzman olan isimlerden Samsung elele vermiş durumdalar.

Önümüzdeki yıllarda Samsung telefonlar üzerinden Hyundai logosuna sahip bahse konu teknolojiyi içeren otomobilleri kontrol etmek mümkün olacak.

Örneğin aracınızı evinize uzak bir noktaya bıraktınız diyelim. Telefonunuz üzerinden aracınıza bağlanarak, uzaktan kontrol ile evinizin önüne getirmeniz mümkün olacak. Hatta aracınızda otonom sürüş teknolojileri aktifse vereceğiniz komutla aracınız evinizin önüne kadar kendisi de gelebilecek.

Görünen o ki gelecekte ciddi anlamda sürpriz teknolojiler bizleri bekliyor. Elbette bu teknolojiler bazı tehlikeleri de beraberinde getirmiyor değil. Örneğin aracınızın uzaktan kontrol ile hacklenerek çalınması gibi. Fakat geliştiriciler muhtemelen buna da bir çare bulacaklardır.

Volkswagen ID.Buzz fiyatıyla şaşırttı, ticari bir model bu kadar pahalı olur mu?
JAECOO uygun fiyatıyla ortalığı karıştırdı
Nintendo Switch 2 en az PS4 kadar güçlü olacak
Sonraki Haber