iOS 18 CarPlay çalışmıyor sorunu çözüldü, işte en basit yöntem

Apple geçtiğimiz günlerde iOS 18’i yayınladı. Fakat iOS 18 başta CarPlay olmak üzere pek çok uygulamanın işleyişini bozdu. İşte detaylar.

Apple geçtiğimiz günlerde iOS 18 pek çok iPhone modeli için kullanıma sundu. Bu güncellemeyi yükleyenler ilginç hatalarla karşı karşıya kalmaya başladılar. Bu hatalardan en yaygın görüneni ise CarPlay’in bozulması oldu. Pek çok kişi forumlarda iOS 18 sonrası CarPlay çalışmıyor sorunu hakkında başlıklar açtılar.

Peki bu sorunu en basit yoldan nasıl çözümleyebiliriz. Lafı çok fazla uzatmadan hemen anlatmaya başlayalım.

Öncelikle şunu söylememiz gerekiyor. Telefonunuz CarPlay’e bağlı görünse bile otomobilinizin ekranına yansımıyorsa otomobilinizle alakalı bir problem olmadığını söyleyebiliriz. Böyle bir durumda yapmanız gereken ilk şey, otomobilinizin bağlantı ayarlarına girerek telefonunuzu silmek.

iOS 18 CarPlay çalışmıyor sorunu çözüldü, işte en basit yöntem

Telefonunuzu otomobilinizin multimedya sisteminden sildikten sonra Ayarlar ve Bluetooth kısmına girerek otomobilinizi telefonunuzdan tamamen kaldırmanız gerekiyor. Yani bu aygıtı unut seçeneğini seçmeniz lazım.

Bunu da yaptıktan sonra Ayarlar > Genel kısmına giderek CarPlay ekranına girin ve otomobilinizi silin.

Tüm bu işlemler sonrasında yapmanız gereken şey telefonunuzu kapatıp açmak. Telefonunuzu açtıktan sonra otomobilinize tekrardan tanıtmanız gerekiyor. Sonrasında CarPlay yine sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam edecektir.

Powerbank’in gerçek kapasitesi nasıl ölçülür?
Android kullanıcıları iPhone’un en sevilen özelliğini artık kullanabilecekler, iOS’çular şaşkın
Otomotiv sektöründe büyük panik, sektörün yüzde 50'si işten çıkarılabilir
Sonraki Haber