Yerli sosyal medya uygulaması: BlindID

Kullanıcılara rastgele başka bir kullanıcı ile 45 saniyelik sesli görüşme imkanı sağlayan yerli sosyal medya/sohbet uygulaması BlindID, yayın hayatına başladı.

BlindID size her seferinde rastgele başka bir kullanıcıyla 45 saniyelik sesli görüşme imkanı sağlayan bir sosyal medya/sohbet uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcılar giriş yaptıktan sonra bir sohbet başlatmak için yapmaları gereken tek şey ekranın ortasındaki “arama” butonuna 1 kez dokunmak.

Kısa bir süre sonra başka bir kullanıcı ile sohbet başlıyor ve ekrandaki sayaç 45 saniyeden aşağı doğru düşmeye başlıyor. 45 saniyelik her görüşmeden sonra uygulama kullanıcılardan görüşmeyi değerlendirmesini istiyor. Kullanıcılar “Like” ya da “Dislike” seçeneklerinden birisini seçiyor. Eğer iki taraf da birbirini beğenirse sistem onları eşleşenler havuzuna dahil ediyor ve ileride tekrar eşleştiriyor. 

Mevcut sosyal medya mecralarında normal insanların çok fazla şansı olmuyor. BlindID kullanıcılarını sosyal medya mecralarındaki gibi daha çok görsellik, daha çok güzellik (kime ve neye göre güzellik) “daha daha daha” sarmalına mahkum etmiyor. Aksine her seferinde büyük bir heyecan yaratacak “gerçek” sohbetler yapmanızı sağlıyor. BlindID’de herkes anonim. Fenomenler yok ya da herkes fenomen. BlindID normal insanlara göre.

Gizlilik BlindID için önemli!

Anonimlik pek çok açıdan bir ihtiyaç. Örneğin “görünme” korkusuyla ya da çok utangaç olduğu için çok istemesine rağmen sosyal medyayı kullanamayan insanlar var. BlindID; görünüşünüzü, yaşınızı, cinsiyetinizi, okulunuzu değil sadece sizi önemsiyor. Bunun yanında BlindID gerçek bir insanla gerçek bir iletişim kurabileceğiniz tek sosyal medya platformu. Diğer mecralarda bilgisayarla, telefonla iletişim halindesin gerçek bir insanla değil!

Neden 45 saniye?

BlindID, teknolojinin asosyalleştirdiği insanları tekrar sosyalleştiriyor. Hiç tanımadıkları insanlarla konuşacak bir şey bulmak sosyal becerileri kaybolmaya yüz tutmuş 21. Yüzyıl insanları için oldukça zor. Fakat kısıtlı zaman kişiyi hızlı hareket etmeye ve ilk aklına geleni söylemeye itiyor. Böylelikle ortaya “gerçek” bir diyalog çıkıyor. 45 saniye hem bir şeyler konuşabilecek kadar uzun hem de sohbetten hoşlanmazsanız tahammül edilebilecek kadar kısa.

Prisma'ya yeni özellik geldi!
Sony Xperia XZ elimizde! İşte ön inceleme videosu!
Nintendo Switch kullanıcılarına müjde, iki yeni oyun daha geliyor
Sonraki Haber