Yeni iPad hakkında yeni söylentiler var

Apple tarafından bu ay içerisinde tanıtılması beklenen ancak henüz herhangi bir resmi açıklama yapılmayan 10. Nesil iPad hakkında bazı söylentilerin dolaştığını söylemeliyiz.

Tablet dünyasının en önemli isimlerinden biri olan iPad, geçmişi en eskiye dayanan isimlerin başında geliyor. Tablet kavramıyla özdeşleşen ve bu sene 10. Neslini görecek olduğumuz iPad’in Ekim ayı içerisinde tanıtılması bekleniyor. Ancak bugüne kadar Apple’dan yapılmış herhangi bir açıklamanın olmaması ve Ekim ayının da ortalarına gelmiş olmamız gibi nedenlerden dolayı, bu tarihin erteleneceğini iddia edenler de yok değil.

Diğer taraftan sızıntı kanallarının boş durmadığını ve 10. Nesil iPad’ler hakkında yeni bilgiler vermeye devam ettiklerini de hatırlatalım. Gelen son bilgilere göre yeni modelin ekran boyutu 10,2 inçten 10,5 inçe çıkacak.

Yeni iPad hakkında yeni söylentiler var

Ancak bu artış cihazın fiziksel boyutlarında bir fark yaratmayacak çünkü 10. Nesil iPad ile birlikte fiziksel home tuşuna da veda etmiş olacağız. Bu da Apple açısından bir devrin daha kapanması manasına geliyor çünkü emektar iPad serisi, fiziksel home tuşunu barındıran son iPad markasıydı.

Ayrıca cihazın gücünü aldığı yonga setinin güncelleneceği de kesin. Ancak burada önemli bir ikilem var. Bazı kaynaklar tablette A15 Bionic işlemcisini göreceğimizi belirtirken, kimileri ise işi bir adım daha öteye taşıyarak 10. Nesil iPad’in M1 işlemci ile karşımıza çıkacağını iddia ediyor. Açıkçası Apple’ın yeni iPad modelinde bu kadar güçlü bir işlemciye yer vermesi pek olası değil ancak yine de iddialara kulak vermekte fayda var. Bakalım önümüzdeki günlerde Apple cephesinden bu konulara ilişkin bir açıklama gelecek mi.

iPhone 14 serisi aksesuarları piyasaya sürüldü!
Honor X40 GT piyasaya sürüldü! Bu cihaz kaçmaz
Otomotiv sektöründe büyük panik, sektörün yüzde 50'si işten çıkarılabilir
Sonraki Haber