Xiaomi'nin heyecanlandıran konsept telefonu: "Leica lensi" ile 12S Ultra Concept

Xiaomi'nin 12S Ultra'sı zaten büyük bir kamera sensörüne sahipken şimdi yeni bir konsept ile telefonu bir Leica M serisi lensle eşleştirmeyi düşünüyor. İşte yeni konseptin görünümü ve tüm detayları.

Xiaomi'nin yeni konsept telefonu, 12S Ultra'nın arkasına tam boyutlu bir Leica kamera lensi takılacak. Akıllı telefonun bu yılın başlarında piyasaya sürülen sürümü, arka tarafında, telefonlarda tipik olarak kullanılanlardan çok daha büyük ve kompakt bağımsız bir kamerada bulabileceklerinize daha uygun olan 1 inçlik bir kamera sensörüne sahip olmasıyla zaten dikkat çekiyordu. Xiaomi'nin yeni konsepti, ona hem ikincil 1 inçlik bir sensör ile eşleşecek tam boyutlu bir lens sunuyor. 


Yayınlanan bir fragmanda Xiaomi, konseptin Leica'nın M serisindeki lenslerle nasıl çalışacağını gösterildi. Xiaomi12S Ultra'da kullanılan optik tasarımı için kamera sistemini birlikte geliştirmek adına daha önce de Leica ile işbirliği yaptı. Ancak tam boyutlu bir kamera merceği kullanmasıyla, 12S Ultra'nın çoğu akıllı telefonda bulunan yazılım tabanlı arka plan bulanıklaştırma özelliğinden ziyade “gerçek alan derinliği” gibi faydalar sunan “profesyonel bir fotoğraf makinesi yapma aracına” dönüşeceği söyleniyor. Akıllı telefon kameraları , nispeten mütevazı sensör ve lens donanımları ile fotoğrafçılık konusunda son yıllarda büyük adımlar attı. Ancak Xiaominin bu yeni konsepti ile bir akıllı telefonun AI fotoğrafçılık akıllılarını bağımsız bir aynasız kameranın donanımıyla birleştirerek ne gibi sonuçlar elde edebileceği merak uyandırıyor. Xiaomi'nin konsepti, Hasselblad'ın Moto Z için MotoMod eklentisi gibi aksesuarların izinden gidiyor gibi duruyor. 

Xiaomi, konsept telefonunun fotoğrafları işlemek için AI Image Solution'dan yararlanacağını ve 10-bit RAW'da çekim yapma yeteneği sunacağını söyledi. Takılabilir lens, odak zirvesi, zebra çizgileri ve bir histogram gibi yazılım özellikleriyle kamera uygulamasına entegre olacak.

Xiaomi artık çağ atladı! Xiaomi 12S Ultra Concep tanıtıldı!
En iyi ve en kaliteli 10 telefon modeli belli oldu!
Nintendo Switch 2 nasıl görünecek? Tasarımı sızdırıldı
Sonraki Haber