Xiaomi kullanıcılarına bir kötü bir de iyi haberimiz var

Çinli teknoloji devi Xiaomi’den gelen son dakika haberleri, yazılım güncellemesi konusunda hassas olan Xiaomi tutkunlarını kısa vadede üzüp uzun vadede sevindirecek.

Xiaomi'nin Android arayüzü MIUI, pazardaki en eski örneklerden biri. Geçmişte yazılım kalitesi sayesinde öne çıkmıştı, ancak son zamanlarda bütçe dostu cihazlarda yaşanan kalite düşüşü nedeniyle bu prestij azaldı.

Xiaomi grubunun büyük ölçüdeki akıllı telefon satışları, MIUI'nun aylık aktif kullanıcı sayısının 600 milyonu geçmesine yol açtı. Bu durum, yarım milyardan fazla kullanıcının her gün bu yazılıma bağımlı olduğunu gösteriyor.

MIUI'nun yeni bir sürümünün gelmesi dolayısıyla pek çok kullanıcıyı etkileyecek. Tahminlere göre bir sonraki sürümün MIUI 14.5 olması bekleniyordu. Ancak ortaya çıkan bir rapor, bu sürümün yayımlanmayacağını belirtiyor.

Xiaomi'nin yeni MIUI 15 sürümü üzerinde, Android 14 temelinde çalıştığı bilgisi duyum hesaplarına yansıdı. Xiaomi'nin MIUI 14.5'i yayımlamaktan vazgeçtiği ve şimdi de MIUI 15 üzerine odaklandığı belirtiliyor.

Xiaomi kullanıcılarına bir kötü bir de iyi haberimiz var

Bu durum, Xiaomi'nin Android 14'ü MIUI 15 için uyarlamak üzerinde çalıştığını gösteriyor. Böylece MIUI 15 güncellemesini alacak cihazların, Android 14'e de güncelleneceği ifade ediliyor.

Bunun yanında, Android 13 tabanlı MIUI 15 sürümlerinin de gelebileceği belirtiliyor. Zira Xiaomi, daha eski akıllı telefonlar için önceki Android versiyonlarına dayalı yeni MIUI sürümlerini sunma konusunda biliniyor.

Her ne kadar henüz tam olarak net olmasa da, bu gelişmelerin nasıl şekilleneceğini zaman gösterecek. Ancak yazılımın test aşamasına yaklaştığını düşünürsek, yeni özellikler hakkında bilgi almak üzere kısa bir süre bekleyebiliriz.

iPhone SE’nin yeni modeli hakkında pek de hoş olmayan haberler geliyor
Çentiksiz iPhone geliyor!
Samsung Galaxy S25 Ultra tasarımı belli oldu
Sonraki Haber