Xiaomi 15 Pro'nun yeni sızıntıları ortaya çıktı

Xiaomi 15 Pro modelinin özellikleriyle ilgili yeni bilgiler sızdırıldı. Detaylar merak uyandırıyor.

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi Xiaomi 15 Pro’nun kamera özellikleri, Çin’in mikroblog sitesi Weibo’da ortaya çıkan bir sızıntı ile gün yüzüne çıktı.

Yeni amiral gemisi, arka tarafında 3 adet 50MP kamerayla donatılacak. Bu kameralar arasında ana sensör olarak OV50K, 3x telefoto için ise IMX882 kullanılacak. OV50K, 1 inçlik bir sensör olacak. Xiaomi 14 Pro’da kullanılan 1/1.31 inçlik sensöre kıyasla daha büyük bir sensör olacak. Bu sensör hakkında fazla bilgi bulunmamakla birlikte, üretici firmanın OV50K40 isimli daha küçük (1/1.31 inç) bir versiyonunu yakın zamanda piyasaya sürdüğü biliniyor. Bu sensör, LOFIC (lateral overflow integration capacitors) teknolojisi sayesinde her türlü ışık koşulunda en iyi tek pozlamalı yüksek dinamik aralığı (HDR) sunmayı hedefliyor. Standart modda tek pozlamayla insan gözü seviyesinde HDR elde edilebiliyor.

Sızıntıya göre, telefoto sensörü dijital zoom konusunda OV64b’ye göre daha düşük performans gösteriyor ancak enerji tüketimi oldukça iyi. Xiaomi 14 Pro’da 3.2x telefoto için Samsung ISOCELL JN1 sensörü kullanılıyordu. Yeni modelde telefoto geçişlerinin iyileştirildiği belirtiliyor. Telefoto lensinin diyafram açıklığı da önemli bir rol oynayacak.

Daha önceki söylentilere göre, Xiaomi 15 Pro üst sol köşede kare şeklinde bir kamera modülü ile gelecek. Ancak, flaş kamera adasının dışında yer alacak. Bu, alan yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir. Sensörlerin önünde iyileştirilmiş lensler de bulunabilir.

Ön tarafta ise 2K mikro-eğimli ekran olacak. Telefonun Snapdragon 8 Gen 4 yonga seti ile güçlendirilmesi bekleniyor. Xiaomi 15 serisinin piyasaya çıkış tarihi hakkında çok fazla bilgi bulunmasa da, telefonun Ekim ortasında tanıtılması bekleniyor.

Xiaomi Bluetooth Speaker Mini açık kahverengi rengiyle tanıtıldı
Xiaomi 15 Pro, 1 inçlik ana kamera ile geliyor
Toyota'nın ilk otonom otomobili satışa çıkıyor, bak işine Tesla
Sonraki Haber